Verschillende soorten zwembadafdekkingen

Zwembaden

Een zwembad is een dure aankoop, omdat het zo duur is en omdat je er natuurlijk zo weinig mogelijk onderhoud aan wilt hebben wordt het aangeraden om altijd gebruik te maken van een afdekking. Er zijn veel soorten afdekkingen op de markt, verschillend van prijs, functie en uiterlijk. 

4 seizoenen afdekkingen

Zoals de titel het al aangeeft zijn dit afdekkingen die je het hele jaar kunt gebruiken. Deze afdekkingen zullen altijd op maat gemaakt worden en je hebt hier redelijk wat verschillen en keuzes in. Meestal wordt er bij 4 seizoens afdekkingen gebruik gemaakt van meerdere buizen waar een bepaald doek of zeil op wordt gemaakt. Deze buizen zijn er om het geheel een stuk stevig te maken, zo zijn ze zeer geschikt voor wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt. Als je het echt luxe wilt aanpakken kan je ook gebruik maken van een smart cover, dit is principe een houten vlonder die je over je zwembad heen kunt schuiven. hierdoor kan je een extra terras creëren aangezien je er gewoon overheen kunt lopen en ligbedden en dergelijke op kunt zetten. 

Een lamellenafdekking

Buiten dat een lamellenafdekking er fraai uitziet, is het ook erg functioneel. Het zorgt er namelijk voor dat het zwembad beschermt wordt voor allerlei vuil, omdat er ook geen zonlicht bij kan komen komt er ook geen algengroei. Het heeft ook een isolerende functie en daarom ook goed voor de portemonnee, het zorgt ervoor dat het water door de zonnestralen wel verwarmd wordt maar dat er geen warmte verloren gaat. Ook is het zeer gebruiksvriendelijk aangezien het volledig automatisch open en dicht gaat. Omdat de lamellen opgerold worden, moet je er goed op letten dat ze allemaal heel en aan elkaar vast zitten. Als dat niet het geval is moet je de zwembadlamellen vervangen of repareren, als ze los van elkaar of kapot worden opgerold kan er nog meer schade ontstaan.

Winterafdekkingen

Voor de winter heb je in principe meerdere soorten afdekking, dit zijn de volgende:

  • Net afdekking. Als het zwembad winterklaar is gemaakt kan je er een net afdekking overheen doen om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft. Doordat ze heel licht zijn zijn ze vooral aan te raden voor grotere zwembaden. 
  • De volwaardige winterafdekking. Deze zorgt er net als de net afdekking voor dat er geen vuil in het water kan komen. Omdat deze ook geen zonlicht doorlaat kunnen ook de algen en bacteriën niet gaan groeien.

De 4 seizoenen afdekking is natuurlijk ook uitermate geschikt om te gebruiken voor in de winter.

Vorig bericht
Interieurtips voor sfeervol licht in je huis
Volgend bericht
Een moment voor jezelf, in alle rust!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu