Interieurtips voor sfeervol licht in je huis

Wonen

De woonkamer, de keuken, de slaapkamer en de badkamer: dit zijn allemaal aparte kamers die allemaal een aparte behandeling op het gebied van inrichting verdienen. Per kamer kun je aan de slag gaan om de ruimten in een toverslag van een nieuwe sfeer te voordien. Vergeet dan niet deze tips over verlichting en licht in je huis toe te passen.

Het aanbrengen van lichtpunten

Licht heb je nodig om in het donker te kunnen zien, dat is logisch. Op die manier verlicht je het huis en kun je het gezellig maken. Gezellig maak je het echter alleen als de lichtpunten zich op de juiste plek bevinden en de juiste lichtkleur hebben. Om dit te bewerkstelligen kan er een lichtplan gemaakt worden zodat elke ruimte voorzien is van basislicht, zoals licht in het plafond, maar ook van sfeerlicht, zoals een leeslamp in de hoek van de kamer die geliger licht afgeeft.

Zet niet teveel voor de ramen

Ook overdag streef je naar gezellig licht, dit is alleen lastiger te bewerkstelligen, omdat je dan simpelweg afhankelijk bent van de zon en het weer. Toch kun je je interieur ook op het daglicht aanpassen. Zet bijvoorbeeld niet teveel voor het raam waardoor het licht geblokkeerd raakt en alleen die bijzettafel een volle laag zon krijgt, in plaats van je gehele woonkamer.

Gordijnen, lamellen, rolgordijnen

Wat er naast je raam hangt is net zo belangrijk als wat er voor je raam staat. Zo bieden luchtige, witte gordijnen meer lichtinval dan zware donkere gordijnen. De kleur van de gordijnen en de materiaalsoort zijn belangrijk. Donkere gordijnen zorgen gelijk voor donkere plekken in je gehele woonkamer. Daarnaast doen gordijnen van zwaar materiaal, zoals geweven wol, winters en minder fris aan. Of je nou voor lamellen, rolgordijnen of gordijnen kiest, probeer te visualiseren hoe het bij jou thuis overkomt en houd rekening met de kleur.

Maak gebruik van lichte kleuren

Ook in de rest van het huis is het belangrijk om rekening te houden met kleur. Donkere meubels zuigen zoninval zo op, terwijl een lichte bank het licht weerkaatst waardoor de hele ruimte lichter en zonniger lijkt. Ben je geen fan van de kleur wit, dan kun je uiteraard ook met andere kleuren te werk gaan. Mocht je niet goed weten welke kleur dan geschikt zijn, dan kan het de moeite waard zijn om de hulp in te roepen van een interieurstylist. Hij of zij kan precies zien wat jouw huis nodig heeft. Moeierboom Art kan je hier bijvoorbeeld erg goed bij helpen.

Vorig bericht
Vier manieren om de tuin netjes te houden
Volgend bericht
Verschillende soorten zwembadafdekkingen

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu