Een moment voor jezelf, in alle rust!

Uncategorized

Heb je een drukke, hectische periode achter de rug en merk je dat het je begint op te breken. Dan is het de hoogste tijd om wat stapjes terug te doen en eens echt voor jezelf te kiezen. Want je gezondheid, dat is wat telt. 

Wij vrouwen, doen het liefst veel tegelijk en blijven maar al te graag bezig met onszelf nuttig maken. Al is het niet voor jezelf, dan is het wel voor een ander. Maar op deze manier cijfer je jezelf weg en dat is niet altijd goed, hoe doorbreken we dit? Heel simpel, trek aan de bel. Bij je partner, familie en je werkgever. Want er moet zeker iets veranderen. 

Doorbreek je routine

Haal je altijd de kinderen op vanuit je werk en moet je daarna nog koken en vervolgens de kinderen in bed liggen. Dan ga je gelijk vanuit je werk naar je volgende verantwoordelijke taak, waarbij geen moment rust aanwezig is. Bespreek het met partner of dit anders kan ik het vervolg. Dat je hierin meer ondersteunt wordt.

Ga weer leuke dingen doen

Iets wat onmogelijk leek, is toch daar. Je gaat weer iets afspreken met je vriendinnen die je al te lang niet gezien hebt. Of je gaat een dagje met je moeder naar een wellness center. Waar je ook heen gaat, het belangrijkste is genieten. Laat je dagelijkse zorgen even achterwegen en denk alleen maar aan jezelf en het moment van nu. 

Pak het thuis op

Gun jezelf in de avonduurtjes of in het weekend ook eens een momentje om lekker niets te doen of juist een goed boek te lezen. Het kan ook helpen om een gezichtsmaskertje te gebruiken en een massage erbij. Dat klinkt toch als genieten, maar nu nog echt doen. Want je verdient het. 

Zorg ervoor dat je na een tijdje, niet weer terug valt in je oude patroon van drukte en gehaast. Want daarmee bereik je op lange termijn niet wat juist zo goed voor je is. 

Start vandaag, en desnoods schrijf je de vervelende dingen van je af, zolang het voor jou helpt. Na een aantal weken, zul jij verschil gaan merken en weet je waarvoor je dit alles gedaan hebt. Het is de moeite meer dan waard! 

Vorig bericht
Verschillende soorten zwembadafdekkingen
Volgend bericht
In alle rust wonen doe je zo

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu