Tips om beter te slapen met hooikoorts

Uncategorized

Wanneer alles weer gaat bloeien, de temperaturen weer gaan stijgen en het buiten langer licht blijft, staan de meeste mensen te popelen om naar buiten te gaan. Helaas is het begin van de lente niet voor iedereen even plezierig. Ongeveer 20 procent van de mensen heeft last van hooikoorts in deze tijd van het jaar. Hooikoorts is een allergische reactie van het lichaam op gras- of boompollen. Wanneer we deze pollen inademen, kan het zijn dat je lichaam hierop gaat reageren. Dit is natuurlijk heel vervelend en daarom geven wij hier wat tips om beter te kunnen slapen met hooikoortsklachten. 

Slapen met hooikoorts

Buiten dat hooikoorts overdag heel vervelend is, kan het slapen met hooikoorts ook nog eens heel vervelend zijn. Wanneer je neus verstopt zit, kun je lastiger ademhalen. Ook kunnen je ogen gaan jeuken of tranen waardoor je lastiger in slaap komt. Er zijn verschillende medicijnen die deze klachten tegengaan. Ook zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om je nachtrust te verbeteren.

Een schone slaapkamer

Het zal niet als een verrassing komen dat het belangrijk is dat er geen pollen in de slaapkamer binnen kunnen komen. Pollen hechten zich eenvoudig aan stof en zullen dus ook op je beddengoed, kleding en matras van Una Matras neerdalen. Verwissel om de twee dagen je beddengoed tijdens de periode dat je hooikoorts heel erg is. Blijf ook je kamer goed stofzuigen en zorg dat je kleding goed gewassen is. Er zullen dan minder pollen in je slaapkamer zijn waardoor je beter slaapt.  

Neem een warme douche voordat je gaat slapen

Regen kan de klachten erg verlichten. De regen zorgt ervoor dat de pollen in de lucht naar de grond zakken en minder snel opwaaien. Hierdoor is de kans dat jij pollen inademt minder groot. Precies hetzelfde effect heeft een douche voor het slapen gaan. Het water zorgt voor een tijdelijke verlichting van klachten en de warme stoom die van de douche af komt, zorgt ervoor dat de luchtwegen zich verwijden waardoor je makkelijker adem kunt halen en dus ook beter kunt slapen.

In welke houding slaap je? 

Geloof het of niet maar ook je slaaphouding heeft invloed op je nachtrust. Veel mensen met hooikoorts ervaren klachten met hun ademhaling door bijvoorbeeld een geïrriteerde en verstopte neus. Wanneer je op je rug slaapt, kan dit extra problemen opleveren tijdens je slaap. Je kunt het beste op je zij slapen wanneer je last hebt van hooikoorts. Zo kun je gemakkelijk en vrijer ademhalen dan bijvoorbeeld op je rug of buik.

Vorig bericht
Alles over kokosolie
Volgend bericht
Zo doe je gezond boodschappen in de supermarkt

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu