Zo doe je gezond boodschappen in de supermarkt

Uncategorized

Wanneer je wilt afvallen of gewoon een gezondere levensstijl wilt volgen, is het belangrijk om gezonde boodschappen in huis te halen. Alle supermarkten zijn alleen zo ingericht dat ze willen verleiden om toch meer en vaak minder gezonde producten mee te nemen. In dit artikel geven we je wat tips om slim boodschappen te doen en gezonde keuzes te maken. 

Maak een weekmenu met een boodschappenlijstje

Door vooraf te plannen wat je gaat eten, is het makkelijk om een boodschappenlijstje te maken met daarop precies alles wat je nodig hebt voor dat weekmenu. Schrijf alleen dingen op die je echt nodig hebt en koop ook alleen producten die op je lijstje staan. Zo koop je geen onnodige, ongezonde producten en daarmee bespaar je ook nog eens geld. Vind je het lastig om weekmenu’s te maken? Schakel dan professionele hulp in van een diëtist van Samen Sterk in Tilburg, zo ben je verzekerd van een gezond en voedzaam weekmenu. 

Laat je niet misleiden

Wanneer je door de supermarkt loopt, zie je veel claims op verpakkingen. Denk hierbij aan ‘light’, ‘suikervrij’, ‘vetarm’ of ‘bron van vezels’. Dit zegt iets over wat er in een product zit, maar niet over hoe gezond het product is. Op veel gezonde producten staan helemaal geen claims. Deze producten zoals, aardappelen, groente, fruit, volkorenproducten en bepaalde vlees- en vissoorten zijn onmisbaar in een goed voedingspatroon. Gebruik je verstand wanneer je een keuze moet maken tussen twee producten en laat je vooral niet verleiden door marketinguitingen van fabrikanten. 

Zoveel mogelijk boodschappen in één keer

Probeer niet elke dag boodschappen te doen. Wanneer je elke dag in de supermarkt komt, wordt je ook elke dag verleid door alle ongezonde keuzes. Wanneer je bijvoorbeeld maar een of twee keer per week boodschappen doet, hoef je minder vaak naar de supermarkt. Op die manier krijg je minder de kans om extra boodschappen te halen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Met deze tip bespaar je dus ook nog eens geld! 

Groente en fruit uit het seizoen

Groente en fruit kunnen soms best prijzig zijn. Door vooral seizoensgroenten en -fruit te kopen, help je niet alleen je portemonnee maar ook het milieu. Daarnaast zijn ook diepvriesgroenten en -fruit een goede oplossing wanneer je gezond wilt eten, maar niet teveel geld wil uitgeven. Zo krijg je toch alle vitaminen binnen en het smaakt vaak net zo lekker als de verse producten.

Vorig bericht
Tips om beter te slapen met hooikoorts
Volgend bericht
Een mooie hangstoel aanschaffen

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu