Alles over kokosolie

Beauty

Iedereen die een beetje bewust bezig is met zijn of haar gezondheid, kent kokosolie. De mogelijkheden voor het gebruik van kokosolie zijn eindeloos. Huidaandoeningen, droog haar, maar ook je ei erin bakken, het zou allemaal kunnen met kokosolie. Wij zetten hier de feiten voor jou op een rij. Veel leesplezier! 

Wat is kokosolie nou eigenlijk?

De kokosolie, zoals veel mensen hem kennen, wordt gemaakt door kokospulp onder hele hoge temperatuur te drogen. Door oplosmiddelen wordt er dan olie uit deze pulp gehaald. Daarna wordt de olie die overblijft ontgeurt, gebleekt en geraffineerd. Door deze laatste stappen gaan mineralen en vitamine E verloren. Bij ongeraffineerde en koudgeperste kokosolie is dit anders. Hier wordt de kokosolie gemaakt door kokospulp te laten fermenteren of te persen, er komen dan ook geen onnatuurlijke stoffen bij kijken. Bij de ongeraffineerde kokosolie van Butterwise zijn alle stoffen die goed zijn voor de gezondheid behouden. Deze olie is gezond om in en bakken. Bij kamertemperatuur is de olie vast en hij heeft een smeltpunt tussen de 30-37 graden Celsius.

Wat maakt kokosolie specialer dan andere oliesoorten?

Wat er bijzonder is aan kokosolie is dat het in tegenstelling tot de meeste vetten vooral vetzuren met middellange ketens bevat. Hier heeft kokosolie zijn werking en vele toepassingen voor zowel uitwendig als inwendig gebruik aan te danken.  

Voordelen van kokosolie

Om je een beeld te geven over wat voor voordelen het nu eigenlijk gaat, hebben we er een paar op een rijtje gezet voor je. Zo heb je er meteen een duidelijker beeld bij. De vetzuren en de middellange ketens waar we het net over hadden, zorgen voor de meeste voordelen. Voorbeelden hiervan zijn dat kokosolie gemakkelijk door de darmen wordt opgenomen en het zorgt ervoor dat andere voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en eiwitten beter door de darmen worden opgenomen. 

Een ander voordeel is dat het fungeert als een extra energiebron wanneer de bloedglucose na ongeveer een uur of twee is verbruikt. Kokosolie geeft dan snel een extra energiebron aan je lichaam, dit is ook handig voor sporters. Kokosolie draagt bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor hongeraanvallen worden verminderd. Verder is ongeraffineerde kokosolie heel fijn om te verwerken in verzorgingsproducten die je zelf maakt. Dit waren een paar voordelen, maar geloof me, er zijn er nog veel meer!

Vorig bericht
Alles wat je moet weten over laurier
Volgend bericht
Tips om beter te slapen met hooikoorts

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu