Regenpijp verstopt: van de regen in de drup

Uncategorized

Niets is fijner om lekker warm binnen te zitten tijdens een heftige storm. Maar, het lijkt alsof de regen ook in huis doordringt! In deze tijd van het jaar is er een grote kans op een verstopte regenpijp vanwege de bladeren die van de bomen vallen en het vuil dat met de wind mee wordt geblazen. Blijft dit vuil liggen in de goot, dan is er een kans dat het zich ophoopt in de regenpijp en zo een verstopping veroorzaakt. We geven u een aantal tips om dit te verhelpen en op te lossen om zo verdere lekkages tegen te gaan.

Wat zijn de gevolgen?

Wanneer de regenpijp niet goed is schoon gehouden loopt u de kans dat deze kan verstoppen door ophopend vuil en blad. Wanneer hier niets aan wordt gedaan, kan het water niet worden afgevoerd en zal het dak overstromen. Het water komt dan bij de buitenmuren terecht en kan zo naar binnen trekken. Als u een plat dak heeft dan kan het ook zijn dat het water via het plafond naar binnen zal dringen. Dit vocht kan lelijke vlekken achterlaten en kan houtrot veroorzaken. Als u er dan nog niets tegen heeft gedaan, dan kan er zelfs schimmelgroei in uw huis of bedrijf ontstaan.

Wat kan ik hier tegen doen?

Wanneer alleen uw regenpijp nog verstopt is, dan kan u natuurlijk proberen om deze verstopping zelf op te lossen. We raden u wel aan om dit voorzichtig aan te pakken, aangezien u in de hoogte zal moeten werken en de regenpijp makkelijk te beschadigen is. Hier hebben we voor u een drietal tips die u misschien wel kunnen helpen;

  1. De eerste stap is natuurlijk proberen om zoveel mogelijk vuil uit de goot te verwijderen. Er is een kans dat de verstopping dan al verwijderd is, maar het zorgt in ieder geval voor dat er geen extra vuil in de regenpijp terecht komt.
  2. U kan proberen om de verstopping door te prikken, maar doe dit wel alleen met daarvoor bestemd materiaal. Met bijvoorbeeld een ontstoppingsveer kan u namelijk de verstopping doorprikken en vuil uit de regenpijp halen. Wel moet u ook bij het gebruik van een ontstoppingsveer rustig te werk gaan, omdat deze veer bij verkeerd gebruik ook uw regenpijp kan beschadigen. 
  3. Spoel de regenpijp alleen door met water en niet met chemische producten. Deze producten kunnen namelijk uw regenpijp beschadigen of laten slijten en zijn ook niet goed voor u en uw omgeving.

Help! Het is mij niet gelukt

Heeft u alles geprobeerd, maar zit de verstopping er nog steeds? Of is deze verstopping alleen maar erger geworden? Dan raden wij u aan om een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Bij rioolprobleemkwijt vindt u meteen een ontstoppingsbedrijf bij u in de buurt die u van uw verstopping af zal helpen. De professional zal al het vuil verwijderen en vervolgens de regenpijp doorspuiten. Indien ook dit niet werkt zal de regenpijp uit elkaar worden gehaald, worden schoongemaakt en uiteindelijk weer worden hersteld en gemonteerd. Ook zal hij u een aantal tips geven om een volgende verstopping te voorkomen, dit kan door bijvoorbeeld een boldraadrooster op de regenpijp te laten plaatsen. Indien u graag nog meer hulp zou willen ontvangen, dan kan u ook bij uw vakman terecht voor verdere vragen.

Vorig bericht
Help! Ik vind overal beestjes…
Volgend bericht
3 tips tegen acne

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu