3 tips tegen acne

Uncategorized

Acne kan enorm vervelend zijn. Vaak zien we het zelf erger dan dat het eigenlijk is en dit kan je erg onzeker maken. Wellicht probeer je het te verbloemen met make-up, maar het is natuurlijk nog fijner als je hier helemaal vanaf bent. Moet je hiervoor altijd naar een schoonheidsspecialiste
Arnhem
? Nee hoor, dat hoeft niet per se. Je kunt zelf al een aantal dingen doen om je acne te verminderen.

Kom er niet aan

Ja, we weten dat het enorm moeilijk is om niet aan je puistjes te komen. Als er een witte punt op zit, wil je hem waarschijnlijk graag uitknijpen. Soms ga je hier vanzelf aan peuteren zonder dat je dit echt door hebt. Door puistjes uit te knijpen of hieraan te peuteren kan je acne echter verergeren. Ook kun
je hierdoor littekens krijgen. Probeer er daarom zo min mogelijk aan te komen. Wil je die witte puist of mee-eter toch graag weg hebben? Knijp hem dan voorzichtig uit met de zijkanten van je vingers (geen nagels). Doe dit hygiënisch: was je handen goed van tevoren en erna.

Houd je huid schoon

Om je acne te verminderen en nieuwe puistjes te voorkomen is het belangrijk dat je je gezicht schoonhoudt. Verwijder je make-up elke avond met een make-up remover en was je gezicht daarna met een reinigingsmiddel. Was je huid daarnaast ook elke ochtend met een reinigingsmiddel, want tijdens het slapen gaan komen er ook allerlei bacteriën op je gezicht die je huid kunnen verstoppen.

Gebruik benzoylperoxide

Je kunt natuurlijk naar de huisarts gaan om te kijken welke medicijnen je kunt gebruiken tegen acne, maar er is ook een middel bij de apotheek verkrijgbaar dat je zonder recept kunt krijgen. Dit middel heet benzoylperoxide en het is meestal in de vorm van een gel. Je kunt dit gewoon op de puistjes smeren, zodat ze uiteindelijk verdwijnen.

Vorig bericht
Regenpijp verstopt: van de regen in de drup
Volgend bericht
Tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu