Gevolgen van slecht onderhoud van je jacuzzi

Uncategorized

Het is natuurlijk heerlijk om een eigen jacuzzi in je tuin te hebben staan, er is niets lekkerder dan na een lange dag werken even heerlijk te ontspannen in het warme water. Een jacuzzi kan ook het hele jaar gebruikt worden, of het nou in de zomer of in de lente is. Het is wel belangrijk dat een jacuzzi goed onderhouden wordt, zowel voor de jacuzzi zelf als voor alle gebruikers. Slecht onderhoud kan ernstige gevolgen hebben, Spa Care Brabant vertelt er wat meer over.

Kalk

Kalk heeft in principe geen gevolgen voor de gezondheid van de gebruikers, maar des te meer voor het gebruik van de apparaten. Een douche, badkuip en een wasmachine kunnen er kapot door gaan, dus ook een jacuzzi. Door kalk kunnen waterleidingen verstopt raken waardoor het water niet meer weg kan of niet goed gecirculeerd kan worden, hierdoor kunnen jacuzzi’s minder goed gaan werken waardoor ze harder moeten werken. Hierdoor kan de energierekening flink omhoog gaan en dat wil je ook niet. Als leidingen door kalk kapot gaan en gaan lekken kost het ook nog eens veel geld om alles te laten repareren of vervangen. 

Bacteriën

Er kunnen veel soorten bacteriën in het water komen door slecht onderhoud, het gevaarlijke is dat je vaak aan het water niets zit terwijl er wel schadelijke bacteriën in zitten. Legionella en talloze andere ziekmakende bacteriën kunnen erg schadelijk zijn voor de gebruikers, ze kunnen ontstekingen en andere gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Door te veel bacteriën kan ook het fenomeen ‘biofilm’ ontstaan, dit is een kleverige laag van organische stoffen die bacteriën aanmaken dat zich vooral aan de wanden hecht. Biofilm zorgt ervoor dat chloor minder lang in het water blijft aangezien het chloor kan absorberen, hierdoor krijgen bacteriën dus nog meer vrij spel. Aangezien het aantal bacteriën elke 30 minuten kan verdubbelen is het belangrijk dat de hoeveelheid chloor in het water goed wordt bijgehouden. 

Tips om bacteriën te voorkomen

Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat het water gezond blijft, filters zijn hier een belangrijk onderdeel van. Maak ook regelmatig de filters schoon en zet er als het nodig is een nieuwe in. Bacteriën en biofilm kunnen zich ook gaan nestelen in de leidingen, door middel van reinigingsproducten kan je ervoor zorgen dat de leidingen schoon blijven. Deze reinigingsproducten zijn niet goed voor de huid van een mens dus het handigste is als je dit doet net voordat je al het water gaan verversen, zorg er wel voor dat je ondertussen de jacuzzi nog eens goed afspoelt.

Vorig bericht
Het internationale succes van BALR
Volgend bericht
Help! Ik vind overal beestjes…

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu