Tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen

Wonen

Als je een nieuwe woning hebt gekocht dan wil je natuurlijk je huidige woning direct verkopen, wanneer je voor een lange tijd twee huizen hebt dan kan dit veel financiële zorgen en stress met zich mee brengen. Zaak is het dus om er alles aan te doen om het huis zo snel mogelijk te verkopen, gelukkig zijn er een heleboel tips waar je altijd wel iets aan kan hebben. Wij gaan er een aantal behandelen in dit artikel. 

Bepaal een reële vraagprijs

Wanneer je een te hoge vraagprijs hanteert dan is de kans natuurlijk veel kleiner dat je de woning snel zult verkopen. Maar hoe kom je nou aan een realistische vraagprijs? Het wordt aangeraden om door meerdere makelaars de woning te laten taxeren, wanneer je alle bedragen binnen hebt gekregen kan je hier het gemiddelde van nemen. 

Neem een flexibele makelaar

Zoek naar een makelaar die ook in weekenden en meerdere dagen in de week een bezichtiging kunnen geven, er zijn nog steeds makelaars die bijvoorbeeld alleen 2 avonden in de weer bezichtigingen doen. Des te meer mogelijkheden de makelaar heeft, des te meer kans heb je dat je huis wordt verkocht aangezien het aantal bezichtigingen daardoor hoger zullen worden. Misschien heb je bij het bepalen van de vraagprijs al contact gehad met een makelaar die hierin heel flexibel is en waar je al een goed gevoel bij hebt. 

Bereid je huis goed voor op een bezichtiging

Een succesvolle bezichtiging is natuurlijk cruciaal voor een een snelle verkoop van het huis, gelukkig kan je hier zelf best veel invloed op hebben door je huis hier goed op voor te bereiden. Zorg er hierbij voor dat het huis goed opgeruimd en schoongemaakt is, een goede eerste indruk is hierbij erg belangrijk. Zorg er ook voor dat het huis er heel neutraal uitziet, haal felle kleuren weg en zorg dat je neutrale kleuren zoals wit gebruikt. Iets wat ook goed werkt maar waar mensen vaak nog niet aan denken is om het huis lekker te laten ruiken, dit kan je al makkelijk doen door geurstokken o.i.d. weg te zetten. 

Verkoop het huis via een vastgoedbedrijf

Soms lukt het maar niet om je huis via de normale manier te verkopen, misschien ben je zelfs genoodzaakt om je huis snel te verkopen door financiële problemen of door een scheiding. Als dat het geval is dan zijn vastgoedmakelaars een goede oplossing, vaak komen zij binnen enkele dagen met een reëel bod op de woning. 

Vorig bericht
3 tips tegen acne
Volgend bericht
Eerste hulp bij (opberg)ruimtegebrek

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu