Sporten in eigen tuin, hoe doe ik dat?

Tuin

Eindelijk kunnen we weer genieten van de warme dagen. Misschien is je summerbody voor dit jaar toch nog niet helemaal klaar, maar heb je met het mooie weer niet altijd zin om naar de sportschool te gaan Wij hebben de oplossing voor je: sporten in eigen tuin! Zonder de deur uit te gaan toch een killerbody creëren waarmee je straks over het strand loopt. Wij geven je een aantal tips over hoe jij kunt sporten in je eigen tuin.

Krachttraining

Wil je spieren kweken? Dan is het verstandig om krachttraining te doen. Nu denk je misschien; daarvoor moet ik toch naar de sportschool? Maar niks is minder waar. Ook krachttraining kun je gemakkelijk in je tuin doen. Het enige wat je nodig hebt is een matje en een paar gewichten. Als je geen gewichten hebt, kun je ook zware objecten zoals een fles water of een fles gevuld met zand gebruiken. Leg je matje in de tuin en doe push ups, sit ups of squats. Let je matje in de tuin en ga aan de slag. Denk er wel om dat je het matje op een platte ondergrond legt. Een heuvelachtige ondergrond is namelijk slecht voor je rug.

Cardio

Ben je meer bezig met cardio? Dan kun je ook gewoon in de tuin aan de slag gaan. Joggen is de meest voorkomende en misschien wel bekendste workout die er is. Loop bijvoorbeeld eens een paar rondjes door je tuin. Als je een kleine tuin hebt, kun je beter de natuur ingaan. Als je toch in je achtertuin wilt blijven, is touwtje springen ook een leuk alternatief. Als je een kwartier touwtje springen toch een beetje saai vindt, zet dan eens een liedje op en probeer mee te springen op het ritme. Als je deze oefening dagelijks herhaalt, zul je merken dat je het steeds langer vol kunt houden.

Motivatie is key

Als je een summerbody wilt creëren, is het belangrijk dat je gemotiveerd blijft. Niet alleen sporten in de sportschool vergt motivatie, ook voor het sporten in de achtertuin heb je toch wat motivatie voor nodig. Probeer te denken aan waarom je het doet. Misschien doe je het voor die zonvakantie waarvoor je er tip en top uit wilt zien, of misschien wil je een paar kilo’s afvallen. Als je toch nog moeite hebt met het motiveren van jezelf is het misschien handig om contact te zoeken met een personal trainer. Deze helpt je met gemotiveerd te blijven.

Vorig bericht
Creëer je eigen wellness tuin
Volgend bericht
Hoe kleed ik me comfortabel maar toch stijlvol?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu