Creëer je eigen wellness tuin

Wonen

Soms heb je er gewoon behoefte aan; even helemaal niks doen. Als je een drukke baan hebt of voor een paar kleine kinderen moet zorgen, kan het soms erg lekker zijn om even helemaal niets te hoeven doen. Je hoeft niet helemaal naar een wellness-resort om bij te komen, dit kun je ook gewoon thuis doen. Of zelfs in je eigen tuin als het zonnetje schijnt. Wij geven je een aantal tips om de ultieme wellness tuin te creëren, zodat jij heerlijk in je tuin kunt relaxen.

Rustgevende kleuren

Om een relax-tuin te creëren, moet je werken met de juiste kleuren. Felle kleuren zoals neon roze of geel zijn erg aanwezig in de tuin en geven je geen rustgevend gevoel. Iedere kleur straalt namelijk een bepaalde energie uit. Er zijn drie kleuren die veel worden toegepast in een wellness tuin.

  • Blauw

De kleur blauw werkt ontspannend en het kan je bloeddruk verlagen. Denk maar aan die mooie blauwe zee of het water in een zwembad. Deze kleur kun je terug laten komen in accessoires in je tuin, maar je kunt natuurlijk ook een vijver of een zwembad aanleggen in je tuin.

  • Groen

Groen heeft ook een ontspannende werking. Dit is namelijk de kleur van de natuur en deze is dan ook gemakkelijk toe te passen in de tuin. Voeg deze kleur toe door een grasveldje aan te leggen of plant simpelweg een paar planten of bloemen.

  • Paars

Paars geeft een gevoel van luxe en bij wellness denk je natuurlijk aan luxe. Paarse kussens op de loungebank of een paar paarse bloemen in je tuin geeft een luxe uitstraling.

Relaxen in eigen tuin

Als je een dagje naar een spa gaat, geniet je waarschijnlijk van alle wellness faciliteiten zoals de sauna of jacuzzi. Maar in je eigen tuin kan je net zoveel genieten als bij de spa. Je kunt deze faciliteiten namelijk ook gewoon in je eigen tuin neerzetten. Kies bijvoorbeeld voor een buitendouche waar je na een hete zomermiddag onder kunt afkoelen. Of ga je toch voor de jacuzzi waar je in de winter heerlijk in kunt genieten. Probeer te bedenken wat je het liefst wilt hebben in de tuin, de keuze is namelijk erg groot.

Creëer zithoekjes

In een wellness tuin hoort natuurlijk ook een plek waar je kunt relaxen. Dit kan op een lekkere loungebank op een terras in de zon of onder een veranda, maar heb je wel eens gedacht aan een hangmat of hangstoel? Niets is lekkerder dan in een hangmat ploffen en heerlijk te genieten van de natuur of een dutje te doen. Een hangmat of hangstoel geeft je niet alleen het comfortabele gevoel van wellness, maar het ziet er ook nog eens erg leuk uit in je tuin. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende varianten en kleuren, dus er is vast en zeker een variant die in jouw tuin past.

Vorig bericht
Tips om ultiem te relaxen in je eigen tuin
Volgend bericht
Sporten in eigen tuin, hoe doe ik dat?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu