Hoe kun je een bijdrage leveren aan een gezond milieu met je bedrijf?

Tips

Ons duurzaamheid streven niet meer weg te denken, ook voor bedrijven. Hoe run je een bedrijf op een duurzamere manier? Van gescheiden afval tot het geven van duurzame feestjes: een aantal voorbeelden om je onderneming te vergroenen.

Afval netjes afvoeren

Bedrijfsafval is anno nu meer dan alleen een papierbak en een container voor de rest. Plastic, groenafval, metalen, batterijen, apparaten, ze kunnen allemaal op een verantwoorde manier afgevoerd worden en in veel gevallen hergebruikt. Heel nuttig: neem contact op met lokale creatieve broedplaatsen, kringloopwinkels en kinderboerderijen, zij kunnen vaak wel wat met – in die volgorde – pallets, oude kantoormeubels of etensresten.

Energiebesparing

De hoeveelheid energie die je als bedrijf gebruikt, heeft impact op het milieu. Het is een kwestie van overstappen op groene energie en eventueel het plaatsen van zonnepanelen om bij te dragen aan een beter milieu en te investeren in minder kosten op de lange termijn. Duurzaamheid en besparen gaan vaak hand in hand, dat is een prettige bijkomstigheid.

Stimuleer gebruik van fiets, OV en elektrische auto

Zorg voor faciliteiten die het gebruik van de fiets of elektrische auto als vervoermiddel stimuleren. Het OV is een prima derde optie, ook omdat mensen in de trein door kunnen werken, dus overweeg een vergoeding voor een Eerste Klas Abonnement. Flexibel omgaan met thuiswerken en werktijden in het algemeen zal overigens de files terugbrengen tot behapbare proporties, dat hebben de corona jaren wel bewezen.

Werk samen met lokale partners

‘Lokaal’ en ‘seizoensgebonden’ zijn in de horeca veelgenoemde duurzame verkoopargumenten, maar die kun je ook op andere soorten bedrijven loslaten. Bijvoorbeeld door samen te werken met partners uit de directe omgeving. Dat zorgt voor minder transportbewegingen, maar ook voor een saamhorigheidsgevoel. En dat werkt allemaal weer door op de sympathie van de doelgroep.

Vier duurzame bedrijfsuitjes

Een bedrijfsuitje op een duurzame manier vieren kan tegenwoordig op allerlei plekken en manieren. Google even op ‘duurzaam bedrijfsuitje’ en de ideeën vliegen je om de oren. Het is mooi om je hele bedrijfsfilosofie al feestend door te trekken. Op den duur wordt iedereen, inclusief Moedertje Aarde, hier een stuk vrolijker van.

Vorig bericht
Waarom een interieur op maat laten maken?
Volgend bericht
De beste salades voor bij de barbecue

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu