De beste salades voor bij de barbecue

Recepten

Als het lekker zomers is buiten dan is er niets leuker dan de barbecue aansteken en heerlijk wat grillen met vrienden en/of familie. Terwijl de aandacht natuurlijk altijd naar het vlees gaat is een barbecue nog veel meer dan dat. Terwijl je wacht op het vlees of als complement van het vlees kan je een heerlijke salade consumeren. Heb je geen inspiratie voor een lekkere salade? Dan zetten we enkele van de beste salades voor bij de barbecue voor je op een rij!

De klassieke aardappelsalade

Klassiekers zijn dat vaak om een goede reden: omdat het werkt en omdat het goed is. Dat is absoluut het geval bij de klassieke aardappelsalade. Iedereen maakt hem anders maar over één ding is iedereen het absoluut eens: ze mag niet ontbreken bij een bbq.

Ga eens voor de koolsalade

Koolsalade, in de volksmond en in het buitenland ook wel coleslaw genoemd, is de laatste jaren aan een sterke opmars bezig. Je maakt hem met witte kool, een frisse dressing en een beetje kerrie. Koolsalade met een beetje appel vormt een frisse tegenhanger bij een BBQ en is ook heerlijk op een pitabroodje.

Zeg eens Halloumi

Wil je een lekkere en vegetarische maaltijdsalade die heerlijk licht is maar toch veel smaak heeft? Dan kan je met een halloumi salade niet verkeerd gaan. Gooi er een gegrilde perzik en een kruidige dressing bij en je zit met een echte winnaar.

Tropische salade

Om het eens even helemaal anders te doen kan je ook kiezen voor een tropische salade. Wat is dat dan? Een salade met wat zomerfruit zoals passievrucht en mango in verwerkt. Werk het af met geitenkaas, pistachenootjes en een leuke dressing en je hebt een frisse en zomerse smaak die niemand bij een bbq verwacht. Maar er natuurlijk wel bij past.
Dat zijn al enkele van de beste salades voor bij een barbecue. Heb je nog meer inspiratie nodig of proef je al eens graag van de opties? Dan kan je altijd eens een kijkje nemen bij All you can eat Roosendaal!

Vorig bericht
Hoe kun je een bijdrage leveren aan een gezond milieu met je bedrijf?
Volgend bericht
Verschillende manieren om je huis mooier te maken

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu