Waarom een interieur op maat laten maken?

Wonen

Er zijn diverse erkende specialisten die meubels op maat maken zodat ze precies in de beoogde ruimte passen. Wandvullende kasten, eettafels, vensterbanken waar je in kunt zitten; het vervaardigen ervan is een mooi vak en het resultaat idem dito. Een aantal goede redenen om meubels op maat te laten maken.

Ruimtebesparing

De eerste ligt voor de hand: ruimtebesparing. Niet iedereen woont even groot, maar iedereen wil wel sierlijk meubilair in huis hebben. Een nieuwe trend die lange tijd aan zal houden is de epoxy tafel. De combinatie van hars en ruige stukken hout maken deze tafels tot wonderlijke objecten, echte eyecatchers, maar ook praktische en oersterke meubels. Een epoxy tafel op maat bestellen behoort tot de mogelijkheden.

Het oogt rustiger

Wanneer je een wand met moeilijke hoeken of obstakels (ramen, zuilen, koven) in huis hebt, oogt een losse boeken kast of dressoir nog steeds rommeliger dan wanneer je deze op maat laat maken. Er wordt als het ware om de obstakels heen gebouwd, dat geeft een rustigere aanblik. Zeker in oudere huizen zitten wel eens nisjes of loze ruimtes. Vul ze op met perfect passende meubels en je kunt er veel spullen kwijt. Vensterbanken waarin je lekker met daglicht kunt zitten lezen zijn hier ook een mooi voorbeeld van.

Hout is duurzaam bouwmateriaal

Veel van die op maat gemaakte meubels zijn grotendeels van hout, en dat is al eeuwen het duurzaamste bouwmateriaal dat er bestaat. Bij de verkoop van een huis worden op maat gemaakte (inbouwkasten en andere meubels niet zelden meeverkocht, over duurzaam gesproken. Het hout heeft daarnaast een warme uitstraling en oogt natuurlijker dan de standaard MDF- of fineer meubels die men op de meubelboulevards in zelfbouwpakketten koopt.

Een op maat gemaakt interieur is uniek

Dat brengt ons bij de vierde reden: je krijgt een uniek interieur met op maat gemaakte meubels. Persoonlijker, ook. Dat doet natuurlijk wat met de verkoopwaarde van je huis. Niet zozeer qua prijs, maar meer omdat je je huis aantrekkelijker maakt en de mogelijkheden aantoont. De foto’s die op de huizensites geplaatst worden, laten zien hoe rustig, warm en praktisch je interieur is en dat verkoopt beter.

Vorig bericht
5 Soorten zwembroeken voor mannen
Volgend bericht
Hoe kun je een bijdrage leveren aan een gezond milieu met je bedrijf?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu