Welke sauna past bij jou?

Sauna's

Doe jij niets liever dan naar de sauna gaan? Een sauna is heerlijk ontspannend, en ook nog eens goed voor je lichaam. Als je regelmatig in de sauna te vinden bent, is het misschien een idee om een privé sauna te laten plaatsen. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen door Waterwellness. Er is veel keuze, maar welke sauna past nou het beste bij jou? Hier leggen we je het verschil uit tussen de verschillende sauna’s.

Finse sauna

De meest bekende sauna is misschien wel de Finse sauna. Het woord “sauna” komt ook uit het Fins. Deze sauna wordt verwarmd door middel van een kachel, wat zorgt voor een drogere lucht. Hierdoor ga je meer zweten en worden afvalstoffen goed afgevoerd. Pas wel op dat je niet te lang in de sauna blijft zitten en dat je erna goed afkoelt. Door het zweten gaan ook je poriën open. Er wordt niet alleen vocht afgevoerd, ook vuil en talg wordt uit je huid verwijderd. Hierdoor krijg je een stralende huid!

Barrelsauna

Een bijzondere soort sauna is de barrelsauna. Deze sauna is een echte eyecatcher door de ronde vorm. Maar deze vorm ziet er niet alleen heel speciaal uit, het heeft ook een groot voordeel. De lucht circuleert namelijk beter, waardoor er minder energie wordt verbruikt. Ook in deze sauna kun je ultiem ontspannen.

Infraroodsauna

Vind jij de warmte van bovenstaande saunas soms net iets te heftig? Dan is een infraroodsauna wellicht de beste optie voor jou. Deze sauna kun je namelijk al gebruiken bij relatief lage temperaturen. Als je rustig wil wennen aan de warmte, is dit de perfecte sauna voor jou. Ook voor de drukke mensen onder ons is deze sauna ideaal. Je kunt in een infraroodsauna namelijk even snel ontspannen. Bij deze sauna wordt je huid niet verwarmd door warme lucht, maar door infraroodstralen. Heb je last van spier- of gewrichtspijn? Door even plaats te nemen in deze sauna, wordt de pijn al minder. Ook de infraroodsauna verbruikt, net als de barrelsauna, relatief weinig energie. Een ander voordeel van deze sauna is dat deze makkelijk te plaatsen is en niet veel ruimte in beslag neemt.

Overige saunas

Bezoek je wel eens een wellness resort? Dan ben je misschien ook wel eens in de lavendelsauna, stoomsauna of lichttherapiesauna geweest. Ook deze saunas zorgen voor een stralende huid en een ontspannend gevoel. De Finse sauna, barrelsauna en infraroodsauna zijn de meest voorkomende privé sauna’s.

Vorig bericht
Lichaamshaar op ongewenste plekken
Volgend bericht
Zo creëer je je eigen spa momentje

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu