Eerste hulp bij (opberg)ruimtegebrek

Wonen

Daar waar de ruimte beperkt is, vormen kasten vaak de grootste frustratie. Men wil voldoende opbergruimte, zeker als het gaan om plek voor kleding, maar de afmetingen van de kasten zijn vaak niet in overeenstemming met de beschikbare ruimte. Er is echter een zeer gemakkelijke en minimale aanpassing die dit probleem al voor een groot deel zal kunnen verhelpen: Het, al dan niet laten, vervangen van klassieke kastdeuren door schuifdeuren. Bij het openen van de kast zal het nu niet meer voorkomen dat er tijdelijk vloeroppervlakte verloren gaat of looproutes worden geblokkeerd. Er hoeft dus geen rekening meer gehouden te worden met of de kast wel praktisch open kan, de enige eis zal zijn dat het meubel zelf in de kamer past. 

Precies passend

Die eis is ook nog eens heel makkelijk te behalen, omdat er vele mogelijkheden zijn om schuifdeurkasten op maat te laten maken. Een bijkomend voordeel is dat dan ook direct het interieur van de kast volledig naar wens kan worden ingericht. Voor de jurkjes-fan kan er veel hangruimte worden geregeld, terwijl de hoodie-fanaat meer baat heeft bij veel planken. Elke combinatie is mogelijk, denk bijvoorbeeld ook aan het plaatsen van lades in de dichte kast die op deze manier aan het oog worden onttrokken, maar wel heerlijk veel ruimte bieden voor bijvoorbeeld oude elektronica. Daarbij zijn de schuifdeurkasten ook nog eens heel chaos-vriendelijk. Wanneer er echt geen tijd is om een kast op te ruimen, kunnen alle items er eenvoudigweg worden ingepropt en de deur gesloten, zonder het risico te lopen dat deze weer open worden geduwd door de hoeveelheid spullen, bij klapdeuren is deze kans namelijk wel degelijk aanwezig. 

Toegevoegde waarde

De ruimtebesparende werking en de perfecte indeling van een kledingkast met schuifdeuren is natuurlijk al fantastisch, maar er zijn nog meer voordelen te noemen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een spiegel als schuifdeur? In combinatie met een kledingkast is het natuurlijk erg fijn om een mogelijkheid te hebben een outfit volledig te kunnen zien, maar ruimtegebrek kan er de oorzaak van zijn dat het niet haalbaar is om een losse spiegel te plaatsen in een kamer. Zelfs als dit wel zou kunnen, werken de schuifdeuren hier dus nog extra ruimtebesparend, buiten hun originele doel om! Buiten al deze praktische pluspunten, staat zo’n kast natuurlijk ook gewoon heel chique. Hij kan zo opvallend of onopvallend gemaakt worden als men maar wil. Van bijna onzichtbaar in de muur verwerkt tot blikvanger, hebben deze schuifdeurkasten ontzettend veel potentie. 

Bron: deurenweb

Vorig bericht
Tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen
Volgend bericht
Zo zorg je voor wellness in huis en krijg je jouw droomwoning

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu