Vier manieren om de tuin netjes te houden

Tuin

Is je tuin een warboel van gras, planten, onkruid en tegels die bezaaid zijn met mos? Zet dan je schouders er maar onder en geniet straks van een prachtige tuin. Hieronder lees je tips hoe je je tuin netjes kunt houden.

Breng structuur aan

Zorg ervoor dat je in je agenda of op de kalender opschrijft wanneer je wat zult gaan aanpakken. Categoriseer je activiteiten aan de hand van het seizoen of wanneer bepaalde planten geplant moeten worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat aan het einde van de zomer de eventuele tuinstoelen en de tuintafel opgeborgen worden in de schuur of afgedekt zijn met folie. In april of mei, afhankelijk van het weer, spuit je bijvoorbeeld de stoeptegels schoon. De narcissenbollen die je wil planten plant je in september. Als je dit activiteitenlijstje uitschrijft in je agenda, zul je nooit iets vergeten.

Afdekken

Afdekken is het toverwoord. Of het nou om de tuinstoelen gaat of om het zwembad afdekken, het scheelt je simpelweg veel opruimwerk als je dit eerder dan later doet. In de zandbak van de kinderen kan allerlei viezigheid terecht komen, wat nog het meest lastige is om schoon te krijgen. Mocht je de tuinstoelen nou toch open en bloot hebben laten staan. Gebruik een hogedrukreiniger om ze weer schoon te krijgen. Zo is de klus toch redelijk snel geklaard.

Opruimen

Net zoals je huis, is het ook een taakje om de tuin ‘op te ruimen’. Het opruimen van de tuin kun je in de breedste zin van het woord opvatten. Mocht er speelgoed rondslingeren, dan is het goed om dit elke avond in de schuur te leggen of een vaste hoek in de tuin als kinderhoek te nemen. Is jouw tuin een broedplaats voor onkruid? Ruim dit dan ook op. De eerste keer na de winter kan het een fikse klus zijn. Als je het onkruidvrij maken van de tuin bijhouden, dan kost het die keren significant minder tijd. Houd het opruimen van de woonkamer dus net zo goed bij als het opruimen van de tuin.

Het gras kortwieken

Het maaien van het gras is een simpele handeling met maximale effectiviteit. De hele tuin knapt ervan op en de aanblik is veel charmanter als er geen lange groene sprieten te zien zijn. Schaf dus een grasmaaier aan en ga aan de gang. Heb je alleen stenen in de tuin? Ga dan ook weer aan de gang met een hogedrukspuit. Op die manier verdwijnt al het groen van de stenen en ziet je tuin er in een handomdraai strak uit.

Vorig bericht
Kom tot rust in je prachtige tuin.
Volgend bericht
Interieurtips voor sfeervol licht in je huis

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu