Tips om ultiem te relaxen in je eigen tuin

Tuin

Je tuin is een plek om heerlijk te kunnen ontspannen, vooral in de zomermaanden. Hapje en drankje erbij en op de loungebank genieten van de zon. Maar je kunt toch niet zo goed genieten als je steeds naar een ongezellige tuin zit te kijken. Je kunt de sfeer en uitstraling gemakkelijk aanpassen door middel van een paar kleine aanpassingen. Wij geven je een aantal tips die je kunnen helpen om ultiem te relaxen in je eigen tuin.

Kleur in de tuin

Welke kleuren je in je tuin toepast, hangt natuurlijk af van je eigen smaak. Maar wist je dat kleuren een bepaalde energie afgeven. Als je een tuin voor relaxen wilt creëren, kun je het beste rustgevende kleuren gebruiken. De kleuren paars, violet en blauw zijn subtiel en geven rust. Maar ook groene en bruine kleuren kun je prima toepassen in je relax-tuin. Nu denk je misschien; hoe pas ik deze kleuren nu toe? Dit kun je natuurlijk doen door accessoires in de desbetreffende kleur aan te schaffen, maar ook kun je bloemen in die kleur planten in je tuin.

Lekker hangen

Relaxen kun je natuurlijk niet zonder comfort. Het is dan ook erg belangrijk dat je een aantal zitplekjes in je tuin hebt. Je denkt nu waarschijnlijk aan een loungebank, maar heb je ook wel eens nagedacht over een hangmat? Hangmatten zijn perfect om een dutje in te doen of een boekje in te lezen. Maar deze hangmat geeft niet alleen veel comfort, het ziet er ook nog eens gezellig uit. En je kinderen zullen het ook helemaal te gek vinden. Je kunt de hangmat ook nog eens gemakkelijk de gehele zomer laten hangen zonder dat deze verkleurd.

Sfeervol met tuinverlichting

Op een warme zomeravond wil je natuurlijk ook nog kunnen genieten in de tuin. Je loungehoek kan dan wel wat licht gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een paar lampionnen of een lichtsnoer die je langs de schutting kunt hangen. Om de tuin nog gezelliger te maken, kun je op verschillende plekken kaarsen neerzetten. Kies voor kaarsen in kleuren die bij het interieur van jouw tuin passen, zo ziet het er overdag ook nog leuk uit. Als het ‘s avonds toch nog een beetje fris is, heb jij natuurlijk een paar leuke dekentjes of plaids klaar liggen.

 

Vorig bericht
Genieten in de tuin met een terrasoverkapping
Volgend bericht
Creëer je eigen wellness tuin

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu