Slimme en unieke badkamerideeën

Badkamer


Aan een slim idee heb je niets als je het niet uitwerkt. Omdat we al een tijdje in de sanitairwereld meedraaien krijgen we veel feedback van mensen voor interessante tips en trucs. Daarom hebben we een lijst met ideeën samengesteld waarmee je een unieke badkamer kunt creëren waar iedereen van onder de indruk zal zijn.

Voeg kunst aan de muur toe

Ook al zijn badkamers bedoeld als functionele ruimtes, ze kunnen er ook goed uitzien. Er is geen reden waarom een badkamer geen kunst aan de muur zou moeten hebben om de ruimte aantrekkelijker te maken. Je kan bijvoorbeeld altijd een aantal interessante kunststukken vinden die bij jouw stijl passen. Zorg ervoor dat het past bij de algehele esthetiek. Wie weet, misschien stel je zelfs je eigen badkamercollectie samen.

Hiermee geef je een persoonlijk tintje aan de badkamer. En als je een paar decoratiedetails toevoegt, zal je badkamer zeker een grote eye-catcher worden!

Experimenteer met spiegelvormen

Als standaard rechthoekige spiegels wat saai zijn naar jouw smaak, kun je altijd kiezen voor een eigenzinnige spiegel die een meer speels effect geeft. Dit soort toevoegingen kan jouw badkamer er zeker uniek uit laten zien, want de vorm van een spiegel flinke invloed de esthetiek van je badkamer.

Daarnaast,  als overweegt de bekleding op de wanden te voorzien van vormen of patronen, zorg er dan voor dat je een vorm kiest die erbij past. Dit zal helpen om de nodige harmonie en orde in de ruimte te brengen, omdat je een verzameling complementaire vormen combineren.

Kroonluchter plafondverlichting

Laten we het nu hebben over verlichting. Wat is een betere manier om een statement te maken dan door een chique kroonluchter toe te voegen? Het klinkt misschien alsof dit een heel gewaagde stap is, maar met een kroonluchter voeg je een extra vleugje luxe toe aan je badkamer. Dit is een effectieve manier om aansluiting bij de rest van je huis te vinden, zeker als de rest van je huis high-end is.

Een kroonluchter of een mooie lamp kan perfect passen bij een luxe wastafel of vintage badkamermeubels, dus denk ook aan die combinatie.

Denk aan een creatieve opslag

Eén van de belangrijkste dingen die je in jouw badkamer moet opnemen, is opslagruimte. Zonder dit is het hoogst onwaarschijnlijk dat je jouw badkamer optimaal kunt gebruiken. Je komt immers dan altijd ruimte tekort of je hebt de belangrijkste spullen niet bij de hand.

Als je een leeg stuk muur hebt (of zelfs het bovenste deel van een muur), is op maat gemaakte opslag, zoals een kast of planken, een geweldig idee. Probeer de ruimte zo veel mogelijk te gebruiken en het draagt ook nog eens bij aan de sfeer in je badkamer!

Voeg een ladder toe

Je hebt geen extra vloeroppervlak nodig om een ladder in je badkamer te plaatsen. Integendeel, een kleine ladder ziet er geweldig uit als handdoekenrek. Dit is niet alleen een slimme manier om een eenvoudige structuur te gebruiken, maar het lijkt ook eigenzinnig en brengt rustiek chic in jouw badkamer.

Het enige dat je hoeft te doen, is een mooie oude ladder vinden, deze op maat snijden of zagen, schuren, schoonmaken en opnieuw schilderen. En voilà, je bent klaar!

Fleur de ruimte op met douchegordijnen

Als je niet toe bent aan dure badkamerrenovaties, zijn er tal van kleinere en eenvoudigere upgrades die je kan toepassen. Waarom zou je bijvoorbeeld jouw oude eenvoudige douchegordijn vervangen door een up-to-date nieuwe exemplaar? Een nieuw gordijn kan zoveel toevoegen aan de badkamer en je kan jouw favoriete stijl kiezen uit de zee aan beschikbare opties.

Dit waren enkele slimme en unieke badkamer ideeën om meer kleur en frisheid aan jouw badkamer toe te voegen zonder een flinke hap te nemen uit jouw budget. Veel succes met het updaten van jouw badkamer!

Vorig bericht
Vijf populaire tuinplanten
Volgend bericht
Alles wat je wilt weten over mobiele airco’s

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu