Vijf populaire tuinplanten

Tuin

Je hebt tegenwoordig helemaal geen groene vingers meer nodig om een mooie groene tuin te hebben. Een paar mooie planten en stevige bloempotten en je komt al een heel eind. Wij helpen je alvast een beetje op weg door de vijf populairste tuinplanten met je te delen! 

De olijfboom

Een olijfboom blijft een echte eye catcher voor in je tuin. Een olijfboom is een hele sterke boomsoort, maar pas op met vorst. Bij vorst kunnen de wortels namelijk bevriezen. Zorg bij lage temperaturen dan ook voor een vorst deken. Plant de olijfboom in een brede pot, de wortels kunnen namelijk behoorlijk groot worden. In de tuinontwerpen van Dirk Luijendijk zie je ook vaak olijfbomen terugkomen!

Trachycarpus

Deze winterharde palm heeft een waaiervorm en is erg groot. De trachycarpus is ideaal voor wat beschutting in jouw tuin. Zet deze in een grote pot naast je loungeset en je bent verzekerd van wat extra schaduw in jouw tuin tijdens de warme zomerdagen. 

Eigen fruitbomen

Steeds meer mensen vinden het leuk om zelf groente en fruit te laten groeien in hun tuin. Dit kan met bijvoorbeeld een citroen-, limoen- of sinaasappel boom. In de zomer kunnen deze bomen volop in de zon, maar zorg wel voor een vochtige kluit. Hoe groter de pot is waar je de boom in plant, hoe hoger en groter de boom gaat groeien.

Kleine en groene planten

De lieve, kleurige bloemetjes die je een aantal jaren geleden veel zag, maken plaats voor een steeds stoerdere tuininrichting. Kleine en groene planten geven dat stoerdere effect aan jouw tuin. Denk aan de aloë vera plant, de cactus en andere vetplanten. Deze planten zijn ideaal voor aankleding aan schuttingen en overkappingen. 

Cactus 

We zagen de cactus al vaak binnenshuis voorkomen, maar de trend is dat de grenzen tussen binnen en buiten steeds meer vervagen. De cactus voor de tuin koop je dan ook in een grotere variant, met een stevige pot. Vergeet voordat je een cactus gaat kopen niet om goed te controleren of dat type cactus ook echt geschikt is voor buiten.

Vorig bericht
Wat is een schadevergoeding?
Volgend bericht
Slimme en unieke badkamerideeën

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu