Alles wat je wilt weten over mobiele airco’s

Uncategorized

Het komt in Nederland steeds vaker voor dat de temperaturen boven de dertig graden uitkomen. Het is dan lekker als de binnentemperatuur wat lager ligt, door bijvoorbeeld een ventilator of airco. Vooral een mobiele airco is ideaal voor thuisgebruik, omdat zo’n systeem niet al te prijzig is en ook nog eens makkelijk te verplaatsen is. In dit artikel vertellen we je alles over de mobiele airco. 

Voordelen van een mobiele airco 

De aircosystemen die op de markt zijn, zijn simpelweg in te delen in twee verschillende soorten airco’s: vaste airco’s en mobiele airco’s. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je een mobiel airco makkelijk verplaatsen. Zo kun je overdag de woonkamer koelen met de airco en kun je hem ‘s nachts naar je slaapkamer verplaatsen. Je kunt dan in een koele kamer slapen. Een mobiele airco is geschikt voor kleine ruimtes, dus een slaapkamer is eenvoudig te koelen met zo’n systeem. Daarnaast zijn de mobiele airco’s veel goedkoper dan een vaste airco van Climatic. Ook is een mobiele airco veel makkelijker in gebruik en hoeft het niet door een specialist geplaatst of onderhouden te worden. 

Nadelen van een mobiele airco 

Ondanks dat een mobiele airco dus betaalbaar en erg handig in gebruik is, kent het apparaat ook nadelen ten opzichte van een vaste airco. Een mobiele airco maakt namelijk veel lawaai en heeft een laag vermogen. Door dit lage vermogen is het apparaat niet in staat om grote ruimtes te koelen. Ook verbruikt een mobiele airco relatief veel stroom, wat hoge energiekosten met zich meebrengt. 

Wanneer kun je een mobiele airco gebruiken? 

Het gebruik van een mobiele airco is dus vooral nuttig in kleine ruimtes. Meet altijd eerst de ruimte op voordat je op zoek gaat naar een goede airconditioner, zodat je weet of het airconditioningsysteem de ruimte wel kan koelen. Vaak wordt dit duidelijk aangegeven in de specificaties van het systeem. 

Toch een vast airconditioningsysteem aanschaffen? 

Ben je toch op zoek naar een stiller systeem dat grotere ruimtes kan koelen? Dan kun je beter kiezen voor een vast aircosysteem. Deze kun je laten plaatsen en laten onderhouden door de professionals van Climatic. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en dat jouw airco lang mee zal gaan!

Vorig bericht
Slimme en unieke badkamerideeën
Volgend bericht
3 tips voor het online vinden van een energieleverancier

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu