Wat voor zwembaden kan ik in de tuin plaatsen?

Zwembaden

In de tuin een eigen inbouw zwembad laten plaatsen is de ultieme droom van veel Nederlanders. Je creëert zo een echt vakantiegevoel rond je woning. Want wat is er lekkerder dan, op de momenten dat jij dat wilt, een frisse duik te nemen zonder naar een openbaar zwembad te hoeven gaan? In jouw eigen comfortabele zwembad achter in de tuin? Het antwoord is duidelijk: niet veel! En gelukkig zijn zwembaden in de tuin tegenwoordig goed betaalbaar, ook voor mensen met een gemiddeld inkomen.

Soorten (inbouw)zwembaden voor in de tuin

Maar als de plannen zijn uitgewerkt en je op zoek gaat naar een mooi buitenzwembad dat aan jouw wensen voldoet, merk je hoe groot het aanbod op dit gebied eigenlijk is. De grote vraag is dan welk zwembad laten plaatsen voor jou de beste keuze is. Om je hierbij te helpen, zetten we hieronder de belangrijkste soorten en modellen buitenzwembaden op een rijtje. In hoofdzaak bestaan er twee hoofdsoorten zwembaden die in de tuin kunnen worden geplaatst: losstaande zwembaden (zoals een plastic opblaasbaar zwembad en framepool zwembaden) en ingebouwde zwembaden (bouwkundige zwembaden of monoblok zwembaden). Hieronder gaan we in op de inbouw zwembaden en hun specifieke voordelen.

Bouwkundige zwembaden: strak en degelijk

Een bouwkundig zwembad bestaat uit een betonnen structuur die in jouw tuin ingegoten wordt. Deze zwembaden hebben diverse voordelen. Zo zijn deze zwembaden bovengemiddeld robuust, betrouwbaar, relatief voordelig en kunnen snel aangelegd en eventueel gerenoveerd worden. Verder heb je als opdrachtgever bij de keuze voor dit type zwembad veel mogelijkheden qua vormgeving en formaat van een bouwkundig zwembad.

Monoblok zwembaden

Een andere optie voor in de tuin is het monoblok zwembad. Hierbij wordt een polyester of metalen kuip ontworpen en gemaakt in een speciaal atelier. Hierbij wordt bijzondere aandacht besteed aan het waterbestendig maken van de kuip. Dit gebeurt door het aanleggen van meerdere lagen. Naast waterdichtheid hebben monoblok baden nog andere pro’s: de mogelijkheden qua ontwerp zijn eindeloos en dit type zwembaden zijn erg energiezuinig.

Om erachter te komen welk zwembad de beste keus is voor jou, kun je het beste rond de tafel gaan zitten met een specialist in het aanleggen van zwembaden. Deze kan je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat de voor- en nadelen zijn van verschillende soorten zwembaden. Op deze manier kun je gemakkelijk een juiste keuze maken.

Vorig bericht
5 Tips tegen rimpels – voorkomen en behandelen
Volgend bericht
Welke stappen moet ik nemen na het aanschaffen van jacuzzi?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu