5 Tips tegen rimpels – voorkomen en behandelen

Beauty

Je ontkomt er niet aan als je ouder wordt: rimpels gaan je gezicht tekenen. Een natuurlijk proces, maar ook een proces waar eigenlijk maar weinig mensen op zitten te wachten. Volledig voorkomen is niet mogelijk, maar er zijn wel enkele manieren die de ontwikkeling van rimpels kunnen vertragen.

Heb je rimpels en storen ze je, dan zijn er ook manieren om rimpels professioneel te laten behandelen. Wij geven je vijf tips tegen rimpels.

1. Een gehydrateerde, gezonde huid

Is de huid gehydrateerd en gezond, dan ontstaan er minder snel rimpels. Je kunt de huid op verschillende manieren gezond houden. Vermijd het gebruik van enigszins agressieve producten die bijvoorbeeld zeep bevatten, omdat deze middelen op de lange termijn juist tot uitdroging kunnen leiden.

Drink veel water en gebruik hydraterende crèmes, zodat je huid altijd prettig en flexibel aanvoelt.

2. Sneller zonnebrandcrème

Eén van de grootste boosdoeners bij de vorming van rimpels en andere huidaandoeningen is de zon. UV-straling beschadigt het DNA van de cellen en de structuur van de huid. Zit je veel in de zon, dan kan dit de ontwikkeling van rimpels versnellen.

Door vaker zonnebrandcrème te dragen, kun je de huid hiertegen beschermen. Draag de crème niet alleen als je naar het strand gaat, maar ook op normale dagen waar er een flinke zonkracht is.

3. Zonnebril

Met name de huid rond de ogen is vrij dun en gevoelig. Dit is dan ook vaak de plek waar rimpels het snelst en meest duidelijk ontstaan. Door vaak een zonnebril te dragen kun je deze huid goed beschermen.

Maak er een gewoonte van een zonnebril te dragen als de zon schijnt. Niet alleen prettig en fashionable, maar ook prettig voor de huid rond je ogen.

4. Stop met roken

Roken heeft allerlei nare effecten op je lichaam, er is vrijwel niemand die hier niet van op de hoogte is.

Minder mensen zijn zich er echter van bewust dat roken ook een aanzienlijke invloed op je huid kan hebben. De doorbloeding wordt minder, waardoor de huid grauwer en minder elastisch wordt. Ook ontstaan er sneller rimpels.

5. Toch rimpels? Behandelen kan

Heb je al rimpels die je liever ziet verdwijnen, dan kun je ervoor kiezen om de rimpels te laten opvullen. Dit is een relatief eenvoudige behandeling die door bijgeschoolde huisartsen kan worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door artsen die aangesloten zijn bij Huisartskliniek.

De behandeling is niet permanent, maar wel bijzonder effectief: de rimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Vorig bericht
De voordelen van een boxspring
Volgend bericht
Wat voor zwembaden kan ik in de tuin plaatsen?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu