Tips bij een verbouwing naar een moderne badkamer

Uncategorized

Is je badkamer toe aan een renovatie of wil je gewoon een nieuwe uitstraling aan de ruimte geven? Dan is het misschien een goed plan om binnenkort te starten met het verbouwen van je badkamer. Er komt hierbij echter wel een hoop kijken, waardoor het verstandig om je van te voren goed in te lezen. Hieronder vind je een aantal handige tips om jouw verbouwing tot een succes te maken.

Inspiratie opdoen en een moodboard

Een van de eerste stappen als je van plan bent om te gaan verbouwen, is het bepalen van je eisen en wensen. Blader daarom tijdschriften door, kijk op internet en breng bezoekjes aan woonwinkels. Een goed idee is om hierbij een moodboard te maken. Zo kun je achterhalen hoe je nieuwe, moderne badkamer eruit moet komen te zien, waarna je een stuk gemakkelijk op zoek kunt gaan naar de juiste materialen, het sanitair en de meubels.

De indeling van de badkamer

Voordat je start met je verbouwing, zul je een duidelijke indeling moeten maken van de ruimte. Zorg dat je een tekening maakt waar alle meubels moeten komen te staan. Hierdoor weet je ook precies hoeveel ruimte je hebt en wat de meest praktische indeling van de ruimte is. Let er hierbij ook op hoe de waterleidingen en de elektra aangelegd moeten worden, aangezien dit een van de eerste stappen van de verbouwing is.

Het uitkiezen van sanitair

Als je een duidelijke planning hebt en weet wat je wensen zijn, kun je het sanitair en de meubels gaan uitkiezen. Dit is waarschijnlijk een van de moeilijkste taken, aangezien de keuze enorm is. Niet alleen de stijl van het sanitair is belangrijk, maar ook moet het praktisch zijn en aan je wensen voldoen. Wil je bijvoorbeeld een enkele of een dubbele wastafel? En van welk materiaal wil je dat ze gemaakt worden? Koop Marlan wastafels voor een duurzaam, hygiënisch en prachtig materiaal. Verder zul je moeten kiezen tussen een douche, bad of een combinatie van beiden. 

Verlichting en de sfeer

Naast deze basiselementen van de badkamer kun je nog een hoop aan de moderne stijl toevoegen via verf, materialen, accessoires en de verlichting. Met de verlichting in de badkamer is een hoop van deze sfeer te bepalen. Wil je bijvoorbeeld een licht dat je kunt dimmen als je lekker in bad ligt? En wil je ook een goed verlichte spiegel? Dit is ook belangrijk om over na te denken voor een perfect ingerichte badkamer. 

Vorig bericht
In alle rust wonen doe je zo
Volgend bericht
Het internationale succes van BALR

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu