Tips bij het kopen van een woning voor een starter!

Tips

Het is tegenwoordig niet heel makkelijk om een woning te kopen wanneer je een starter bent. Zeker niet wanneer het gaat over een huis in een grote stad in Nederland. Het is allemaal erg duur en je weet misschien niet hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Toch zijn er wat tips die jou kunnen helpen bij het kopen van een woning als een starter. Benieuwd naar de tips? Lees dan zeker even verder want je vindt het in dit artikel! Veel leesplezier. 

Zorg dat je voldoende eigen geld kunt inbrengen

Je kunt maximaal 100% van de waarde van een koopwoning financieren met een hypotheek. De kosten koper, makelaars- en advies- en bemiddelingskosten moet je dus met eigen geld betalen. Hou hier dus goed rekening mee en zorg ervoor dat je voldoende eigen geld kunt inbrengen. Hoe meer eigen geld je hebt, hoe hoger het aankoopbedrag van de woning kan worden. Je kan ook kiezen voor een goedkoop huis en een lagere hypotheek door de inzet van je eigen geld. Zo zorg je ervoor dat de maandlasten die je later gaat hebben wat lager zijn. Ook fijn want op die manier hou je iedere maand nog wat geld over voor andere leuke dingen! Wanneer je hele lieve mensen in jouw omgeving hebt die een schenking willen doen, kun je dit ook zien als eigen geld! Een huis kopen in Wernhout wordt dan dus al een klein beetje makkelijker!

Kies voor energiebesparende maatregelen

Tegenwoordig is het best belangrijk dat een woning duurzaam is. Wanneer dit niet het geval is zal je ook maandelijks hoge vaste lasten krijgen en dat is iets wat je wilt vermijden. Het is bij mogelijk om energiebesparende voorzieningen onder bepaalde voorwaarden via de hypotheek te financieren. Dat mag tot 106 procent (in plaats van 100 procent) van de woningwaarde. Denk hierbij aan goede isolatie, dubbel glas, een warmtepomp, zonnepanelen en ga zo nog maar even door. Je moet natuurlijk wel kunnen aantonen dat je dit geld ook echt in energiebesparende maatregelen investeert en dus niet in andere dingen van de woning. 

Hulp van een aankoopmakelaar

Dit is een puntje wat wel wat geld kost, maar waar je ook zeker wat aan hebt. Namelijk aan het inschakelen van een goede aankoopmakelaar. Deze kan jouw meteen de leukste woningen laten zien en zo zorg je ervoor dat je niet te laat bij een leuke woning bent. Ook kan de aankoopmakelaar helpen met het hele aankoopproces.

Vorig bericht
Waarom zou je jouw zwembad renoveren? 
Volgend bericht
Waar moet je rekening mee houden bij het huren van een steiger?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu