Waar moet je rekening mee houden bij het huren van een steiger?

Wonen

Als je binnenkort de buitenkant van je bedrijfspand wilt onderhouden, dan kan het soms nodig zijn om een steiger te huren. De meeste bedrijfspanden in Nederland zijn namelijk erg groot of hebben meerdere etages. Mocht je geen ervaring hebben met het huren van een steiger, dan weet je niet precies waar je rekening mee moet houden. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over de punten waar je altijd rekening mee moet houden. 

Een steiger huren is niet goedkoop

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een steiger huren in Hoogstraten wilt, is dat het huren van een steiger niet bepaald goedkoop is. Het huren van een steiger kost namelijk meer dan honderd euro per dag, maar dit verschilt ook per verhuurbedrijf. De meeste mensen kiezen er daarom ook voor om de verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken om te achterhalen welke het goedkoopst is. Mocht je vaker een steiger nodig hebben, dan is het zelfs aan te raden om een steiger aan te schaffen. Dit kun je doen bij bedrijven zoals Spapens Machinehandel

Je moet een steiger zelf opbouwen

Wanneer je een steiger gaat huren bij een verhuurbedrijf, dan kun je deze niet opgebouwd vervoeren. Het is wel mogelijk om dit te doen, maar dit is verboden in Nederland aangezien het gevaarlijk is voor jezelf en andere weggebruikers. Je krijgt een bouwpakket mee en daarom is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je de steiger zelf moet opbouwen. Dit moet ook goed gebeuren, want anders is er instortingsgevaar. In veel gevallen krijg je van het verhuurbedrijf een gedetailleerde handleiding mee waarmee het opbouwen erg makkelijk wordt. 

Zorg voor een stevige ondergrond

Wanneer je gebruik gaat maken van een steiger, dan is het natuurlijk altijd belangrijk om aan je eigen veiligheid te denken. Dat is ook precies de reden waarom het belangrijk is om een steiger op de juiste manier op te bouwen. Daarnaast is het ook van belang dat de steiger op een stevige ondergrond komt te staan. Dit kan dus geen grasveld of zand zijn, want dan loop je de risico dat de steiger verzakt en kantelt wanneer er iemand opstaat. Mocht het nodig zijn om de steiger op een grasveld of op zand te plaatsen, dan is dat alleen mogelijk door er een metalen of houten plaat onder te leggen. 

Vorig bericht
Tips bij het kopen van een woning voor een starter!
Volgend bericht
Alles wat je over het inrichten van je huis moet weten

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu