Een zwembad een sauna of een spabad?

Je wilt graag wat extra luxe in je tuin aanbrengen, maar waar moet je dan voor kiezen? Een extra overdekte lounge, een zwembad, een sauna of misschien toch een spabad? Wij zullen de voordelen van elk van deze toevoegingen aan de tuin op een rijtje zetten zodat je een goede keuze kunt maken.

De voordelen van een eigen zwembad

Een eigen zwembad in de tuin is erg leuk als je ervan houdt om sportief bezig te zijn. In je eigen zwembad kun je elke dag baantjes trekken. Zwemmen is erg goed voor je spieren omdat je door de weerstand van het water meer moeite moet doen dan buiten het water om vooruit te komen. Echter doordat je in het zwembad weinig draagkracht hebt is het juist niet belastend voor je gewrichten. Naast het feit dat zwemmen erg goed voor je is, is het natuurlijk ook heerlijk om in de zomer lekker te kunnen afkoelen in je eigen zwembad. Nodig wat vrienden uit voor een gezellige dag in de tuin of koel gewoon even af na een dag werken. Hierna kun je lekker bijkomen aan de rand van het zwembad in de zon. Zo kan het bijna elke dag lijken alsof je op vakantie bent! Een zwembad is natuurlijk helemaal aan te passen naar de tuin die je hebt. Zo kun je onder andere kiezen uit een losstaand zwembad, een ingebouwd zwembad met een houten veranda of een prachtig overloopzwembad.

De voordelen van een sauna

Veel infraroodsauna’s en Finse sauna’s worden binnen geplaatst. Echter er zijn ook buitensauna’s beschikbaar die je in je tuin kunt laten zetten. Naast het feit dat een sessie in een sauna erg rustgevend is, zul je merken dat je huid na het gebruik van de sauna heerlijk zacht aanvoelt. Of het gebruik van de sauna echt een positief effect heeft op je gezondheid, daar zijn de meningen over verdeeld. Echter alleen al door het feit dat een sauna ontspannend werkt en dus stress kan verminderen, draagt een sauna zeker bij aan een betere gezondheid. Zorg wanneer je een sauna hebt gewoon voor verstandig gebruik hiervan. Dit houdt in, sessies van ongeveer 12 minuten, voldoende afkoelen na het gebruik van de sauna en voldoende water drinken. Wat is er dan fijner dan even helemaal ontspannen, geen afleidingen en tijd voor jezelf nemen. Zeker in de winter heb je met een sauna een heerlijke plek om je even in een warm land te wanen.

De voordelen van een spabad

Spa baden worden vaak ook wel jacuzzi’s genoemd. Jacuzzi is echter een merk dat spabaden maakt. Een spa bad is heerlijk als je wel van water houdt, maar niet perse hoeft te zwemmen. Ook in de koudere maanden van het jaar is een spabad goed te gebruiken omdat het water gemakkelijk op te warmen is. Er zijn verschillende spabaden te verkrijgen waar je in kunt liggen of kunt zitten. De stralen in de baden hebben een ontspannend effect op je spieren. Kies een spabad dat bij jouw behoeften past en begin met genieten. Wil jij graag weten welke verschillende Jacuzzi’s er zijn en wat de verschillen zijn? Lees dan onze blog: ‘Verschillende soorten jacuzzi’s voor thuis‘.

De voordelen van een luxe zithoek met openhaard

De meeste mensen zullen al een mooie zithoek in hun tuin hebben, waar je lekker in de zon kunt zitten of in de zomer buiten kunt eten. Wanneer je een extra overdekte loungeruimte toevoegt aan je tuin, zul je echter merken dat je veel avonden langer in de tuin blijft hangen. Door een loungehoek overdekt te maken kun je makkelijk gebruik maken van kussens, dekens, kaarsen en lampjes om een knusse sfeer te creëren.  Door bijvoorbeeld een buiten kachel te plaatsen kun je ook wanneer het kouder wordt nog hele avonden lekker buiten in de lounge zitten.

Al deze toevoegingen aan je tuin hebben dus meerdere voordelen. Het ligt er maar net aan waar je naar opzoek bent wat voor jou de juiste keuze is. Wil je wat meer bewegen, helemaal tot rust komen in een sauna, je spieren laten ontspannen in het spabad of gewoon gezellig avonden buiten zitten met een aantal vrienden? Bedenk hoe je ideale dag in de tuin eruit ziet en maak zo je keuze voor een luxe toevoeging aan je tuin.

Vorig bericht
Wellnessinhuis blog online
Volgend bericht
Verschillende soorten jacuzzi’s voor thuis

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu