Wat is een waterfilter en wat doet het?

Wonen

Het belang van water

Water is super belangrijk in ons leven. De mens drinkt gemiddeld twee liter water per dag. Daarnaast hebben we water nodig om onszelf te reinigen. Verder zijn er veel huishoudelijke apparaten die gebruikmaken van water zoals de wasmachine, de vaatwasser, de waterkoker en het strijkijzer. Kortom: we kunnen niet zonder. Water dient dus van goede kwaliteit te zijn. In sommige landen is het kraanwater niet zo goed gezuiverd. De bevolking drinkt dan alleen gebotteld water. Andere landen zijn er nog slechter aan toe door geen andere optie te hebben dan vuil water te gebruiken. In Nederland is het kraanwater gezuiverd van de grootste onreinheden en is dus toch redelijk schoon. Toch is het niet helemaal vrij van vervuiling. Gelukkig zijn er allerlei op maat gemaakte oplossingen om toch van 100% schoon water te kunnen genieten.

Waterzuiveringsinstallaties

Een waterontharder en een waterfilter kopen kan heel makkelijk online en is essentieel in een huishouden. Een waterontharder reinigt het kraanwater van kalk en magnesium. Hard water wordt dus in zacht water omgezet. Dat is heel belangrijk aangezien kalk nadelig is voor de gezondheid en het lichaam. Daarnaast is het slecht voor de levensduur van apparaten. Een waterfilter is een belangrijke aanvulling op een waterontharder. Het waterfilter reinigt het water verder door en filtert het van alle onzuiverheden. Op die manier is het water 100% zuiver voordat het in je glas terecht komt. Een waterfilter gaat als volgt te werk: het zachte water dat uit de waterontharder komt, gaat door het waterfilter heen en komt terecht in een membraan dat het water ontdoet van alle opgeloste onzuiverheden. Zodoende komt het water helemaal schoon uit het waterfilter. Het waterfilter ontdoet zich vervolgens van de afvalstoffen die achterblijven.

Opties

Het membraan van de waterfilter is zo geavanceerd dat het zelfs de mineralen uit het water kan halen. Sommigen hebben dat liever niet. Dan is het mogelijk om een mineraalfilter te gebruiken. Het internet staat vol van diverse soorten waterfilters in elke prijsklasse. Op die manier is het mogelijk om een persoonlijke keuze te maken voor een geschikte filter.

Vorig bericht
Stank uit de afvoer voorkomen
Volgend bericht
Dit zijn de voordelen van een hotelkamer met jacuzzi Nederland

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu