Stank uit de afvoer voorkomen

Wonen

Het zal je maar overkomen: na een lange dag poetsen, soppen en dweilen van je keuken of badkamer kom je na een uurtje achter dat een van deze ruimtes nog steeds een nare geur bevatten. Hoe komt dit? Een van de meest voorkomende oorzaken van dit probleem is een stinkende afvoer, die vaak ook nog eens verstopt is. Tijd om dus je afvoerputje nog eens goed te ontstoppen en schoon te maken! Hoe houd je je riolering goed schoon? En hoe voorkom je die vieze geur uit je afvoer? Wij geven je een aantal tips hoe je dit vervelende probleem voortaan kan voorkomen.

De wondermiddelen olie, azijn en soda

Ga je binnenkort nog even snel op vakantie voordat de zomer eindigt? Als je een tijdje niet thuis zal zijn, dan kan de stankafsluiter (de sifon) droog komen te staan. Het gevolg is dat je afvoer enorm gaat stinken en dat wil je niet meemaken wanneer je thuiskomt van een leuke vakantie. Je kunt bij hele erge stank voorkomen dat je hele huis naar riool ruikt bij terugkomst, door voor je vakantie je riool te laten ontstoppen in Breda met DG Riooltechniek.

Slaolie

Giet voordat je vertrekt een beetje slaolie of olijfolie in je doucheputje en de afvoerputjes in de keuken en de wastafel van de badkamer. De olie zorgt ervoor dat het water in je sifon verdampt, waardoor je minder snel een nare geur zal ervaren. Bovendien voorkom je op deze manier legionella in je leiding.

Azijn en soda

Azijn en soda zijn ook de perfecte middelen om je afvoer goed te ontstoppen en de stank te bestrijden. Azijn werkt goed tegen kalkophoping, wat ook vaak vieze geurtjes veroorzaakt. Soda helpt goed als je afvoer (gedeeltelijk) verstopt is en het laat je putje frisser ruiken. Mocht je toch nog stank ervaren, laat dan je riool ontstoppen in Breda met DG Riooltechniek of een andere ontstoppingsservice dicht bij huis. Soms is het niet mogelijk om het probleem zelf op te lossen, dus het is dan verstandig om hulp in te schakelen van specialisten.

Vorig bericht
3 tips voor het online vinden van een energieleverancier
Volgend bericht
Wat is een waterfilter en wat doet het?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu