Nieuwbouw kopen: waar moet je op letten

Wonen

Het gebeurt helaas gewoon. Er wordt een stopcontact geplaatst op de plaats waar normaal gesproken je bed zou willen plaatsen. Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt passen jouw woonideeën niet altijd bij de standaardindeling van de nieuwbouwwoning. Het is echter mogelijk om deze aan te passen aan jouw voorkeuren. Wanneer er een aanpassingen gedaan worden buiten het standaard plan. Dit heet meerwerk. LBB Naber vertelt je meer over nieuwbouw woning kopen.

Het maken van jouw droomwoning

Het standaardplan en de voorzieningen van jouw nieuwbouwwoning kun je terugvinden in de verkoopbrochure. Deze is tevens terug te vinden in de technische omschrijving. Dit geeft een gedetailleerd overzicht over waar onder andere stopcontacten geplaatst worden. Het is belangrijk om jezelf goed te laten informeren, vooral wanneer je niet over bouwkundige achtergrond beschikt. Niet iedereen kan namelijk deze bouwtekeningen begrijpen. In sommige gevallen wordt een nieuwbouwwoning casco opgeleverd. Dit betekent dat er geen sanitaire voorzieningen zijn inbegrepen. Dit biedt dus de mogelijkheid om deze voorzieningen naar jouw smaak te laten inrichten.

Meerwerk meefinancieren met hypotheek

De kosten voor het meerwerk zit vaak nog niet inbegrepen bij de aankoopsom van de nieuwbouwwoning. Het is mogelijk om de extra kosten van het meerwerk te laten meefinancieren met de de hypotheek. Dit wordt dan in het bouwdepot verwerkt.

Waar moet je op letten bij meerwerk?

Wanneer er meerwerk gedaan wordt aan de nieuwbouwwoning, moet er soms veel meer worden bijbetaald als je vooraf gedacht had. Bekijk anders of je sommige aanpassingen zelf uit zou kunnen voeren of zelfs door een ander bedrijf. Dit kan altijd pas na de oplevering worden uitgevoerd, anders wordt het huidige bouwbedrijf gestoord in haar werkzaamheden. Het gebeurt soms ook dat er enkele werkzaamheden worden uitgevoerd wat niet volgens afspraak is. Het is belangrijk om dus goed de onderlinge afspraken in de gaten te houden en indien mogelijk hen erop aan te spreken.

Bespreek je verbouwplannen

Wanneer je van plan bent om je nieuwbouwwoning zelf te verbouwen, bespreek dit met je adviseur. Zij kunnen waardevol zijn in het geven van tips. Wat is verstandig zelf uit te voeren en wat niet. Dit kan tevens veel geld besparen.

Vorig bericht
Wat heb je nodig voor een relaxdagje?
Volgend bericht
De voordelen van een boxspring

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu