Kopen van een nieuwbouw woning

Wonen

Bij een huis kopen komen veel vragen op je af. In dit artikel enkele kernzaken om mee te nemen in alle afwegingen die voor je staan.

Bestaande bouw of nieuwbouw
Eén van de eerste keuzes om te maken is of je een bestaande woning wilt kopen of gaat voor een nieuwbouw woning. Een bestaande woning is makkelijk te bezichtigen, is vaak snel te betrekken en kan een bepaald karakter uit een bepaalde bouwtijd hebben. 
Een nieuwbouw woning kan voor sommige mensen lastiger zijn om vooraf te visualiseren. Veelal bestaan er slechts tekeningen en schetsen van de nieuwbouw woning. Gelukkig bieden 3D visualisaties en 3D programma’s de mogelijkheid om alvast digitaal door de woning te lopen en een digitale inrichting te plaatsen om te onderzoeken wat voor mogelijkheden de nieuwe woning na oplevering biedt.

Comfort en duurzaamheid
Een nieuwbouw woning biedt direct bij oplevering het gewenste comfort van goede isolatie, moderne en duurzame warmte opwekking en mogelijk ook zonnepanelen ten behoeve van het opwekken van elektriciteit. Iedere paar jaar worden de duurzaamheidseisen aan nieuwbouw woningen aangescherpt en worden bijvoorbeeld gehele wijken opgeleverd zonder gasaansluiting, zonder in te boeten op comfortabel wonen. Dit is een belangrijk aspect vergeleken met bestaande woningen waar eigenaren zelf dienen te investeren om de woning duurzamer te maken.

Zelf klussen of aannemer inhuren
Voor, tijdens en na de bouwperiode moeten er veel keuzes gemaakt worden over de inrichting van de nieuwbouw woning: type keuken, badkamer, wand- en vloerafwerking, aanpassingen aan technische installaties of zelfs een aanbouw aan de woning.
De bouwend aannemer biedt meestal diverse meerwerkpakketten aan voor wijzigingen aan de “standaard” woning zoals deze gekocht is. Ook zijn er vaak vaste adressen voor keuken- en badkamerleveranciers. De aannemer biedt het comfort om alle wijzigingen uit te voeren en voor de oplevering van de woning gereed te hebben.
Uiteraard komt dit comfort tegen een prijs, wat ook niet geheel vreemd is. Maar de keuze bestaat ook om de woning standaard op te leveren en alles zelf na oplevering te doen.

Na oplevering
Na de sleuteloverdracht is de woning van jou. Gefeliciteerd!! Maar nu begint voor de meeste mensen de klusperiode om de woning helemaal eigen te maken. Zijn de wanden schilder klaar? Toch zelf de keuken of badkamer plaatsen? Mogelijk een tuin aanleggen in wat nu nog een zandvlakte is. Nu kan je er echt iets moois van gaan maken. 
Tv-programma’s, magazines en tuin- en bouwcentra bieden gelukkig veel inspiratie. De nieuwbouw woning is een blank canvas die naar iedere wens en smaak geschilderd kan worden. Ook hierdoor biedt een nieuwbouw woning voor alle doelgroepen een fijne woonomgeving om vele jaren comfortabel te wonen.Bron: Superrenovatie – Alles over verbouwen

Vorig bericht
Opdekdeur met glas
Volgend bericht
Je huis schilderen? Houdt hier rekening mee!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu