Je huis schilderen? Houdt hier rekening mee!

Wonen

Wanneer je je huis gaat schilderen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Welke zaken dit zoal zijn, lichten we toe in dit artikel!

Wacht niet te lang!

Veel mensen vinden het schilderen van hun huis geen leuke klus. Daarom wordt het vaak uitgesteld. Ondanks dat de verf er niet goed meer uit ziet, denken ze dan: dat komt volgend jaar wel een keer. Het is echter belangrijk om niet te lang te wachten met verven, zeker als het gaat om schilderwerk buitenshuis. Naast de uitstraling, heeft verf namelijk nog een belangrijke functie: het beschermen van hout! Wanneer je dus te lang wacht met schilderen kan het hout van bijvoorbeeld je kozijnen gaan rotten door zaken als regen en sneeuw. Het resultaat is dat je wel wat meer werkzaamheden moeten verrichten om de schade te herstellen dan enkel een likje verf! Op tijd verven bespaard dus zowel werk als geld.

Goede verf en ondergrond

Wanneer je je huis gaat schilderen is het belangrijk dat je goede verf en een goede ondergrond gebruikt. Wanneer je goedkope verf gebruikt zal niet alleen het resultaat minder mooi zijn, de verf zal ook minder lang meegaan. Zeker voor buiten is het dus zaak dat je goede verf gebruikt. Daarnaast dient ook de ondergrond goed te zijn. Als er namelijk een slechte laag onder je verf zit kan het snel afbladderen. 

Een steiger

Wanneer je gaat verven is het verstandig om een steiger te gebruiken. Een ladder is namelijk onveilig en onpraktisch. Met een steiger sta je stevig, en heb je veel ruimte. Voor binnenshuis bestaan er speciale kamersteigers. Voor schilderklussen aan de buitenkant van je huis kun je het beste een rolsteiger gebruiken. Je kunt een basic line rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net!

Andere benodigdheden

Zorg naast een steiger en verf dat je ook alle andere benodigdheden van te voren in huis haalt. Denk hierbij aan schilderstape, kwasten/rollers en terpentine. Trek ook oude kleding aan en bedek de vloer en andere voorwerpen die in de buurt staan. Je wilt immers niet dat alles onder de verfspetters komt te zitten.

Vorig bericht
Kopen van een nieuwbouw woning
Volgend bericht
De voordeligste in Tilburg voor de badkamer inrichting

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu