Zo zorg je voor een wellness gevoel aan huis

Beauty

Iedereen houdt ervan, een heerlijk momentje voor jezelf en lekker ontspannen maar. Toch wordt het veel te weinig gedaan. Dus laat je to-do-lijstje maar even liggen en neem eens wat tijd voor jezelf. Hieronder vind je tips voor een echt wellness gevoel aan huis.

Zorg dat je niet wordt gestoord

Als je alleen thuis bent is het makkelijk om niet gestoord te worden. Dan sluit je je gemakkelijk af. Heb je dat geluk helaas niet dan kan het verstandig zijn om je mede huisgenoten te vragen of ze je niet willen storen of om zelfs een bordje met ‘niet storen’ aan je bad- of slaapkamerdeur te hangen. Natuurlijk hoef je deze niet helemaal speciaal aan te schaffen maar kan je hem ook gemakkelijk zelf maken. Zo heb je het zelf in de hand of je ervoor kiest of je heel de avond met rust gelaten wilt worden of slechts een paar uurtjes.

Neem een momentje voor meditatie

Door een momentje te nemen om te mediteren kom je al snel in de relaxmodus. Dit kun je doen door simpelweg een muziekje op te zetten, een paar kaarsen aan te steken en in een comfortabele houding te gaan zitten en/of liggen. Het is bij het mediteren heel erg belangrijk om je rug recht te houden, zodat je op een juiste manier kunt ademhalen. Adem diep in, tot aan de achterkant van je longen. Tel bij deze inademing tot vier en houd je adem vervolgens nog eens vier tellen vast. Daarna is het het beste om acht tellen uit te ademen. Dit kun je herhalen tot je hoofd rustig is. Bij mediteren is het heel belangrijk om je te concentreren op je ademhaling en al je spieren in je lichaam te ontspannen.

Voel jezelf mooi

Bij een relax momentje horen natuurlijk ook een heerlijk bad met daarin een overheerlijke olie, wat fijne scrub en nog veel meer. Als je uit bad komt kan je jezelf dan ook goed insmeren met lekker ruikende bodylotion. Om het helemaal af te maken en je zelfvertrouwen een goede boost te geven is het ook altijd leuk om jezelf eens flink op te maken. Pak al je make-up eens uit de kast en ga aan de slag. Kies eens voor een oogschaduw die je eigenlijk nooit op doet of probeer eens een nieuwe look. Om het helemaal af te maken kun je zelfs kiezen voor clip-in extensions. Een ding is zeker en dat is dat je je hierna helemaal ontspannen en op je mooist voelt.

Vorig bericht
Zo creëer je een jonge en ontspannen uitstraling!
Volgend bericht
Genieten in de tuin met een terrasoverkapping

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu