Hoe moet je een zwembad onderhouden?

Tuin, Zwembaden

Als je een zwembad in je tuin hebt, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Je wil natuurlijk geen groen water! Hoe voorkom je dat? En hoe zorg je ervoor dat je de hele zomer kunt genieten van een mooi zwembad met schoon water? Wij helpen je graag en geven je de beste tips voor het onderhoud van je zwembad.

Het water schoonhouden

Het is belangrijk dat u een filter gebruikt in uw zwembad. Deze zorgt ervoor dat de waterwaardes in het water goed in balans blijven en dat het water goed schoon blijft. De meeste mensen gebruiken daarnaast ook chloor in het water. Dit heeft een desinfecterende werking en daardoor blijft het water ook schoon. Mocht je echter allergisch zijn voor chloor, dan is dit natuurlijk geen goede optie. Je kunt er dan ook voor kiezen om je zwembadwater te reinigen met een hydrolyse. Deze desinfecteert het water zonder chloor of zout, maar met ozon en koper elektrolyse.
Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om viezigheid zelf regelmatig uit het water te halen. Denk hierbij aan blaadjes en andere dingen die in het water komen. Ga je zwemmen? Zorg er dan voor dat je geen zonnebrandcrème of bodylotion op hebt en dat je ook geen haarproducten in je haar hebt. Deze producten vervuilen het water snel.

Filter regelmatig schoonmaken en de waterwaardes controleren

Om je zwembad schoon te maken is het ook belangrijk om hetgene dat je water schoonhoudt, ook schoon te houden. Na een bepaalde tijd zal het filter vol raken met vuil en kan het niet meer goed filteren. Maak dus ook regelmatig je filter schoon!
Ook is het belangrijk om je waterwaardes in de gaten te houden. Het gaat dan voornamelijk om de pH waarde. Het is erg belangrijk dat deze niet te hoog of juist te laag is. Dit kun je op verschillende manieren testen en daarna verhelpen.

Zwembad renoveren

Door je zwembad goed te onderhouden, voorkom je dat je deze moet renoveren. Moet je uiteindelijk toch je zwembad renoveren, dan is het slim om daar een specialist voor in te schakelen. Deze kan ervoor zorgen dat je zwembad er weer helemaal naar wens uitziet en dat jij deze zomer weer van je zwembad kan genieten!

Vorig bericht
Verschillende soorten jacuzzi’s voor thuis
Volgend bericht
De lekkerste recepten voor je wellnessdag aan huis

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu