Wat is beter: een open veranda of één met glas?

Tuin

Je denkt er al een tijdje over na om een veranda te plaatsen, maar weet niet goed of je er beter eentje kunt kiezen met glazen wanden of dat een open veranda je toch meer aantrekt. In dit artikel bespreken we beide type veranda’s, zodat je direct kunt bepalen voor welk type je gaat.

Totale ontspanning

Wanneer je een veranda met glazen wanden gaat plaatsen, kun je optimaal ontspannen. Zo is een woonveranda perfect voor wanneer je graag wilt loungen; met een woonveranda haal je dagelijks het vakantiegevoel naar je toe –  hoe lekker is dat? Naast woonveranda’s lenen glasshouses zich ook perfect voor een compleet gevoel van rust en ontspanning. Een glasshouse veranda haalt veel licht naar binnen en geeft het gevoel van buiten zijn in alle seizoenen van het jaar. Het is een geweldige plek om je yoga oefeningen of work-out te doen of te ontspannen met een goed boek. Je maakt je relaxmoment compleet door te kiezen voor getinte glazen van Verandaglas; zo kun je naar buiten kijken, maar geniet je tegelijkertijd van optimale privacy.

Het buiten gevoel

Wil je het hele jaar door genieten van een heerlijk briesje en zit je het liefst altijd buiten? Dan is een open veranda perfect voor jou! Met een open veranda heb je een zeer stevige vorm van een overkapping die ervoor zorgt dat jij al jouw tuinmeubels en planten in de winter kunt laten staan. Je geniet in de zomer van een goede bescherming tegen de zon en in het najaar kun je in de tuin zitten, ook als het weer wat minder is. Een open veranda is goedkoper en kan doorgaans binnen één dag geplaatst worden, omdat je er geen glazen wanden in hoeft te zetten.

Conclusie

Het ene type veranda is niet beter dan het andere type. Het is maar net naar wat voor soort gevoel je op zoek bent en welke functie je veranda dient te hebben. Ook is jouw keus afhankelijk van je budget en of je de veranda snel geplaatst wilt hebben of dat het ook wat langer mag duren. Lees de twee verschillende typen nog eens door, zet alle voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje en voor je het weet heb je de veranda staan die perfect bij je past!

Vorig bericht
Hoe kun je jouw woning verwarmen op een zuinige manier?
Volgend bericht
Bedankje voor Sportcoach

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu