Je tuin opvrolijken in de winter: dat doe je zo

Tuin

In de zomer ziet de tuin er hartstikke gezellig uit, maar in de winter is de tuin een beetje saai. Er staan geen bloemen, de bomen zijn kaal en overal liggen rotte bladeren. Wil je dat jouw tuin er in de winter ook vrolijk uit ziet? Dan geven wij je enkele tips om je tuin in de wintermaanden op te vrolijken.

Ruim de tuin op

Alle rotte bladeren die in je tuin liggen, geven je buitenruimte niet bepaald een gezellige uitstraling. De eerste stap van het opvrolijken van je tuin, is dan ook het grondig opruimen van de buitenruimte. Werk alle rotte bladeren weg, zorg ervoor dat de planten er weer netjes bij staan en werk het mos tussen de tegels weg. Is je tuin opgeruimd, dan kun je met het echte werk beginnen. Nu kun je jouw tuin gaan opvrolijken. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook over nadenken om regenwater te gaan opvangen en hergebruiken.

De tuin versieren met lampjes

Een goede manier om jouw tuin op te vrolijken, is door gezellige lampjes op te hangen. Je kunt lampjes ophangen in een boom, maar je kunt ook lampjes hangen aan het schuurtje, het tuinhuisje of een grote struik. Eigenlijk maakt het niet uit waar je lampjes ophangt, want een beetje verlichting van Warentuin zorgt altijd voor meer gezelligheid.

Plant een of meerdere winterbloeiers

De meeste planten bloeien niet in de winter, maar er zijn enkele uitzonderingen. Wil je dat er in de wintermaanden ook het een en ander in bloei staat in de tuin? Dan plant je een of meerdere winterbloeiers van Warentuin. Dit zijn planten die juist in de wintermaanden bloeien en jouw tuin echt opvrolijken. Ook leuk: planten die besjes krijgen in de winter. Omdat de besjes opvallende kleuren hebben, vrolijken planten met besjes jouw tuin echt op in de winter.

De tuin versieren in de kerstsfeer

Tot slot kun je jouw buitenruimte ook opvrolijken door de kerstsfeer in je tuin te brengen met een beetje hulp van Warentuin. Hang wat mooie hangers op, zet een verlichte Kerstman in de tuin en zorg voor kerstverlichting in enkele grote planten of bomen. Je kunt de kerstspullen al in november in de tuin zetten en tot eind januari laten staan. Heb je de kerstspullen opgeruimd, dan is de winter alweer bijna voorbij en kun je jouw tuin weer voorbereiden op het voorjaar.

Vorig bericht
De lekkerste recepten voor je wellnessdag aan huis
Volgend bericht
Luxe in huis: van aquaria tot sauna’s

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu