Welke hordeur past het best bij mijn woning?

Wonen

Tijdens zomer genieten we allemaal van de heerlijke temperaturen en de zalige zon, maar er zijn ook enkele nadelen verbonden aan deze periode. De aanwezigheid van insecten als vliegen en muggen is dan immers duidelijk merkbaar, en dat kan een negatief effect hebben op het wooncomfort en de slaapkwaliteit die je ervaart.

Een hordeur is een waardevolle investering als je dergelijke insecten buiten wil houden: het gaas van een hordeur of vliegendeur zorgt ervoor dat de beestjes niet in de woning binnen kunnen – maar dat je wel van de frisse buitenlucht en de zon kan genieten. Welke hordeur past nu het best bij jouw woning?

De beste hordeur vinden voor jouw woning

Elke hordeur heeft zijn eigen unieke eigenschappen op het vlak van stijl en functionaliteit. Een overzicht van enkele voorbeelden is hier wel op zijn plaats:

1. Een schuifhordeur

Een schuifhordeur is, zoals de naam al verklapt, een vliegendeur die eenvoudigweg opengeschoven kan worden. Deze oplossing is vooral handig bij woningen die ruimte willen besparen aan de binnenkant en buitenkant. Een dergelijke deur schuift zijdelings open, waardoor je dus geen last hebt van een openklappende deur!

2. Een scharnierende hordeur

Een scharnierende hordeur is dan weer een model dat wel openklapt, en dus een beetje op een gewone deur lijkt. Dergelijke types worden vooral gebruikt door huishoudens die functionaliteit en stijl willen combineren. Vaak is een scharnierende hordeur immers verfijnder afgewerkt, en is er meer keuze tussen verschillende formaten en stijlen.

3. Een dubbele plissé hordeur

Ten slotte zijn er ook nog de zogenaamde dubbele plissé hordeuren. Deze modellen schuiven gewoon in en uit elkaar als een harmonica. Het reliëf ervan, alsook de vaak moderne afwerking, geven ze een luxe uitstraling, en ze worden dan ook vooral gebruikt in luxueuze woningen die net dat beetje extra willen.

Het belang van een goede kwaliteit

Welk model hordeur je ook verkiest, op zoek gaan naar een aankoop van kwaliteit is van uiterst groot belang om waarde te krijgen voor je geld. Of je nu gaat voor een dubbele plissé hordeur om je woning er comfortabeler en moderner te doen uitzien of het liever functioneel houdt met een model dat zo weinig mogelijk plaats inneemt – de keuze is aan jou. De zoektocht naar het geschikte model wordt dankzij bovenstaand overzicht hoe dan ook een stuk eenvoudiger, waardoor je je woning binnen de kortste keren een extra dimensie kan geven!

Vorig bericht
Welke stappen moet ik nemen na het aanschaffen van jacuzzi?
Volgend bericht
Hoe houd ik mijn huis koel in de zomer?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu