Wat is een dupligordijn?

Wonen

Als je binnenzonwering gaat kopen kom je voor een aantal keuzes te staan. Je hebt immers heel wat opties binnen de wereld van de binnenzonwering. Denk bijvoorbeeld maar aan rolgordijnen,  jaloezieën en nog veel meer. Een optie die zeker te overwegen valt zijn de zogenaamde dupligordijnen. Maar wat is dat nu eigenlijk? Waarom zou je kiezen voor een dupligordijn? Tijd om dat even te onderzoeken!

Wat is het?

Een dupligordijn staat ook wel gekend als een honingraat plisségordijn of als dubbele plisségordijnen. Het is een gordijn met een moderne uitstraling dat geschikt is voor zo goed als elk type raam. Een dupligordijn is in feite een gordijn met een honingraatstructuur. Ze zijn gemaakt van twee stoflagen waarvan de binnenlaag de textuur toevoegt. Het grote verschil met een plisségordijn is de dubbel geplooide stof die de dupligordijn een extra luxueuze en strakke uitstraling geeft. Dupligordijnen vind je terug in tal van stijlen en je kunt in principe ook elke bedieningsmogelijkheid eraan toevoegen.

Hoe maak je ze schoon?

Heb je dupligordijnen gekocht voor bij jou in huis? Dan vraag je je vast af hoe je ze schoonmaakt en schoon kunt houden. Het antwoord daarop is door ze schoon te maken met een stofzuiger met een kleine en een zachte borstelkop. Voorzichtigheid is wel geboden. Dupligordijnen zijn net als elk ander type gordijn relatief fragiel. Schade die je aanricht valt vaak niet te herstellen. Zit je met een hardnekkige vlek? Dan kan je altijd het gordijn afnemen om het schoon te laten maken.

Waar kan je ze hangen?

Het goede nieuws is dat je dupligordijnen in elke ruimte op kunt hangen die je maar kunt bedenken. Je vindt ze terug in semi-transparante en in verduisterende stof. Je kunt ze dus probleemloos in de slaapkamer gebruiken waar duisternis welgekomen is. Bovendien kan je dupligordijnen ook altijd op maat laten maken. Zo zijn geschikt voor eender welk raam en voor eender welke kamer.

Vorig bericht
3 tips om een ​​betrouwbare zaden leverancier te vinden
Volgend bericht
Zo val je op een prettige manier af!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu