Tips voor de aankleding van je woonkamer

Wonen

Onze woonkamer, de plek waar we doorgaans naast het werk en ook onze slaapkamer de nodige tijd doorbrengen. Na een dag hard werken, is het dan wel zo fijn ,dat dit de plek is waar je even heerlijk tot rust kunt komen. Een beetje gezelligheid, sfeer en comfort mag dan absoluut niet ontbreken. Door je woonkamer te voorzien van gezellig woonaccessoires, de juiste meubels en een sfeervol kleurtje op de muur, zal je merken dat jij van je huis zelf een thuis kunt maken. Toch blijkt het voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we de 3 belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Indeling van je woonkamer

Alles valt en staat met de indeling van je woonkamer, door te kiezen voor een praktisch indeling, zal je merken dat dit al direct een compleet andere look en feel geeft. Met name de positie van de bank en eventueel aanwezig stoelen bepalen voor het grootste gedeelte de ruimte die jij in je woonkamer overhoudt. Verstandig is, om eens verschillende woonbladen door te bladeren voor het opdoen van wat wooninspiratie. Je zult namelijk zien, dat wanneer je dit doet, je tot hele nieuwe inzichten komt, die ervoor zorgen dat jij je woonkamer eenvoudig zelf praktischer kunt indelen. Dit draagt niet alleen bij aan de gezelligheid van je inrichting, maar ook biedt het praktische voordelen. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je een groot object zoals een bank verplaatst, dit ineens tal van mogelijkheden biedt voor andere meubelstukken of accessoires in je huis.

Kleuren op de muur

Voor wie de nodige wooninspiratie op wil doen, zal merken dat ook de combinatie van verschillende kleuren zorgt voor verbinding tussen je interieur, muren, vloeren en gordijnen. Dat betekent natuurlijk niet, dat je alles gelijk gekleurd dient te hebben. Wel is het verstandig te werken met het zogeheten ‘drie kleuren principe’. Dit houdt in dat je werkt vanuit één basiskleur, die veelal terugkomt op de muren, je vloer en ook de meubels. En daarnaast gebruik maakt van één of twee accentkleuren. Een goed voorbeeld zijn de kleuren groen, goud en zwart. Je kiest de kleur groen, vaak in een lichte vorm voor de muren en decoreert het geheel met goud en zwart. Uiteraard mag je ook de kleur groen rustig laten terugkomen je in accessoires, zodat je cohesie creëert binnen je interieur.

De finishing touch

Een gezellig interieur kan natuurlijk niet zonder de juiste aankleding. Nadat je de kleuren hebt bepaald en ook de meubels op de plek staan, is het tijd voor de finishing touch van onze woonkamer. Dat betekent dat je op zoek moet naar allerlei verschillende bijpassende woonaccessoires. Zo kun je kiezen voor een kandelaar op je dressoir, een prachtige grote vaas op de eettafel en uiteraard mag de salontafel ook niet ontbreken. Door te zorgen, dat je de accentkleuren die je hebt uitgekozen laat terugkomen in zowel je woonaccessoires als bijvoorbeeld de kussens op de bank, zal je merken dat je één geheel creëert. Dit zorgt voor een sfeervol, gezellig en vooral warm thuis. 

Vorig bericht
Wat heb ik nodig als ik ga verhuizen naar een stad
Volgend bericht
Tips om meer te ontspanning te creëren in huis

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu