Mag een mantelzorgwoning op eigen erf?

Wonen

Een mantelzorgwoning is ideaal. De woningen zijn geschikt voor iedere hulpbehoevende zorg die een familielid, vriend of kennis nodig heeft. Zo ben jij als mantelzorger minder tijd en geld kwijt aan de reiskosten. Daarnaast kan je ook sneller zorg verlenen. Ideaal dus! Een mantelzorgwoning kan ook in Breda. Thuis aan Huis kan dit voor jou regelen! Zo kan jij als mantelzorger efficiënter werken. Het is voor beide partijen een goede oplossing.

Kan je een mantelzorgwoning zomaar plaatsen?

Het is mogelijk om zonder vergunning een mantelzorgwoning te plaatsen. Dit is alleen vergunningvrij als je het op eigen erf plaats. Je kan de plaatsing van een mantelzorgwoning vergelijken met het plaatsen van een garage. Je kan een mantelzorgwoning dus gewoon plaatsen zonder vergunning. De overheid stimuleert het plaatsen van zorgwoningen en daarom kan je deze woningen zo makkelijk plaatsen zonder een vergunning. 

De mantelzorgverlener en mantelzorgontvanger worden allebei ontzorgt en ontlast

Het nemen van een mantelzorgwoning heeft voor beiden partijen een voordeel. Het kan er wel voor zorgen dat je minder privacy hebt, maar je verzorgt deze zorg aan jouw geliefde mensen met alle liefde. Het nemen van zo’n mantelzorgwoning heeft ook een hoop voordelen. Het zorgt voor meer rust, omdat de hulpvrager weet dat hij of zij altijd hulp kan krijgen. Daarnaast hoef je ook niet meer naar elkaar toe te reizen. Dit scheelt veel tijd. Je bent ook sneller bij de persoon die de hulp nodig heeft. Dit is vooral ideaal in noodgevallen. Een mantelzorgwoning is ook ideaal voor iemand die de trap niet meer op of af kan. Je hebt maar één verdieping in een zorgunit. Je hoeft dan dus ook niet meer te helpen om jouw hulpvrager de trap op of af te krijgen. Mantelzorgwoningen hebben dus een hoop voordelen. Het heeft ook nog als voordeel dat de hulpvragers minder eenzaam voelen. Eenzaamheid kan geestelijk heel zwaar zijn voor mensen. Er komen dagelijks mensen over de vloer. Je zal daarom ook niet snel last krijgen van eenzaamheid. De mantelzorgwoning kan zowel bewoond worden door de mantelzorger als door degene die zorg nodig heeft. Dit hoeft niet perse. Het nemen van een mantelzorgwoning is ook een goede investereing. Wil jij hier nou ook in investeren? Neem dan een kijkje bij Dit is Plek!

Vorig bericht
Wat heb je nodig voor het zetten van acryl nagels?
Volgend bericht
3 tips om een ​​betrouwbare zaden leverancier te vinden

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu