Maak jouw woning gezelliger door rolgordijnen

Wonen

Gezelligheid maak je niet met een kaasplankje, achtergrondmuziek of een alcoholische versnapering. Voor een gezellig moment heb je familieleden nodig, vrienden of misschien een huisdier. Je kunt wel de sfeer in huis bepalen waarmee het nog gezelliger wordt. Rolgordijnen kunnen je daarbij van dienst zijn. Hoe dat werkt lees je op deze pagina.

Het verschil schuilt in de details

Een rolgordijn is een grote lap textiel die om een buis is gewikkeld. Dat klinkt niet echt heel bijzonder. Een schuifgordijn heeft plooien, een plisségordijn heeft vouwen maar rolgordijnen zijn recht. Dat is geen beperking, het biedt juist nieuwe mogelijkheden om iedere ruimte een unieke sfeer te geven. Door gebruik te maken van mooie materialen en frisse designs kun je met rolgordijnen de sfeer in huis in een handomdraai gezelliger maken. Als je besluit om in alle ruimten rolgordijnen te installeren dan kun je per kamer een unieke sfeer creëren.

Een canvas voor licht

Met een lichtere tint gordijn en smart lights ontstaat er een nieuwe wereld aan mogelijkheden. Zie het rolgordijn als een neutraal canvas waar je als ‘artiest’ op ieder moment een andere draai aan kunt geven. Als je bijvoorbeeld lampen in de buurt van de raamdecoratie plaats en het licht laat weerkaatsen van het gordijn dan krijg je een heel bijzondere gloed. Een andere manier om sfeer te brengen in huis is een plant, raster of ander object tussen de lamp en het venster te plaatsen. Dit object zorgt dan voor een unieke schaduwval. Door te spelen met licht, donker en kleur breng je een unieke sfeer in huis.

Oogverblindend of juist verduisterend?

Raamdecoratie sluit je niet alleen om naar te kijken. Een gordijn zorgt voor meer privacy in huis en je kunt de ruimte geheel verduisteren. Zo maak het niet alleen heel gezellig in de kamer, als je wilt slapen dan heb je zeker baat bij verduisterende rolgordijnen. Die laten namelijk geen licht door naar beide zijden. Zo geniet je meer van je nachtrust want je zult niet langer straatverlichting zien. Buiten is het ook niet zichtbaar of er iemand in huis is. Wil je dansen in de huiskamer zonder kleren? Met verduisterende gordijnen kun je doen wat je wilt en wanneer je dit wilt!

High tech gezelligheid

Gezellig wonen is slim wonen. Hoewel je bij moderne technologie niet direct zult denken aan ‘knus’ en ‘comfortabel’ kun je met slimme toepassingen in huis meer dan ooit genieten van je woning en van elkaar. Somfy biedt tal aan producten om je woning slimmer te maken. Alles over Somfy kun je lezen via de link. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die huisautomatisering te bieden heeft. Je bent daarbij niet beperkt tot de producten van één merk, dankzij technologieën als io-homecontrol en het Zigbee draadloze protocol is het mogelijk om hardware en software van een groot aantal merken aan elkaar te koppelen. Zo activeer je de rolgordijnen met je stem … op de kinderkamer terwijl je zelf in de woonkamer op de bank zit. Of sluit de gordijnen en dim de lichten terwijl je ‘s avonds een fles wijn opentrekt. Geniet ervan!

Vorig bericht
Ga je als student verhuizen in de omgeving? Laat je goedkoop helpen
Volgend bericht
5 Soorten zwembroeken voor mannen

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu