Hoeveel graden scheelt goede isolatie?

Wonen

Nu het er naar uit ziet dat de prijs van gas hoog zal blijven, is het tijd om te roeien met de riemen die je hebt. Het is daarom erg populair om je huis te isoleren. Daardoor verminder je namelijk je stookkosten. Maar hoeveel graden scheelt goede isolatie eigenlijk? In deze blog ontdek je precies het antwoord op deze vraag. Zo kun je zelf beslissen of je huis isoleren via een partij als Wibro Vlissingen een goed idee is om te doen.

Het verschilt per huis

In de eerste plaats is het belangrijk om te benoemen dat het aantal graden verschil vanwege goede isolatie per huis verschilt. Dit is ook niet meer dan logisch, want elk huis is van andere materialen gemaakt. Tevens bevatten sommige woningen kruipruimtes of andere kenmerken die een impact verwachten. Daardoor is het uiteindelijk niet mogelijk om een vast getal te noemen qua hoeveel graden verschil goede isolatie maakt.

Wat je ongeveer kunt verwachten

Hoewel er dus geen exact getal kan worden gegeven, betekent dit niet dat de hoeveelheid verschil tussen bepaalde waardes zich kan bevinden. Bij een huis in Nederland kan goede isolatie dus uiteindelijk 2 tot 10 graden schelen. Daarbij is 3 graden dus het minimale verschil, en 10 graden het maximale verschil. Wat de waarde echter ook is; het verschil is zeker merkbaar zonder een thermometer erbij te pakken.

Wat goede isolatie inhoudt

Nu je weet wat het verschil kan zijn qua temperatuur in je huis door middel van goede isolatie, is het zaak om uit te leggen wat goede isolatie precies inhoudt. Hierbij zijn er talloze aspecten waar je aan kunt denken. Zo heb je door middel van ramen met dubbelglas al een goede isolatie op dit gebied. Wanneer je ook jouw kruipruimte hebt geïsoleerd, zul je ook al een verschil gaan merken. Met voorbeelden als deze hopen we dat je nu beter begrijpt wat onder goede isolatie valt.

Vorig bericht
Verschillende manieren om je huis mooier te maken
Volgend bericht
Dit moet je weten over het kiezen van het juiste interieur voor je keuken

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu