Hoe kies je de ideale garderobekast? Zie 7 praktische tips

Wonen

Wilt u een garderobekast kiezen die alles herbergt wat u nodig heeft, mooi is, bij uw inrichting past en toch in uw budget past? Volg onze tips en ontdek hoe u op een praktische en objectieve manier dat meubilair kunt vinden dat aan al uw behoeften en wensen voldoet.

Hoe kiest u de ideale garderobe?

De garderobekast is een stuk dat veel ruimte in beslag neemt en moet daarom met zorg worden gekozen. Zo zal het voldoen aan uw behoeften zonder een goede circulatie te belemmeren, met vrije zones om te genieten van een ruime en luchtige ruimte. 

Welke ruimte is er beschikbaar?

Deze informatie is van fundamenteel belang. Meestal heeft de kamer minstens één raam en is deze muur meestal niet het meest geschikt om de garderobe in te zetten. Om te beslissen welke muur te gebruiken, denk aan de circulatie volgens de toegangsdeur en de plaats waar het bed komt te staan.

Maar hoe stel je deze twee meubels (en andere, zoals een dressoir en een bureau) samen, zonder dat dit ten koste gaat van de circulatie? Er zijn twee basisopties: De kledingkast voor of naast het bed, die een L vormt. Zodra u de locatie hebt gekozen, meet u deze zorgvuldig op om te weten wat de maximale afmetingen van uw kledingkast kunnen zijn. 

Wie zal de garderobe dragen?

Is het voor een koppel, een alleenstaande volwassene, een kind of twee? Afhankelijk hiervan moet u kiezen voor een grotere of kleinere garderobe, als u veel of weinig lades, spiegels en andere items heeft die we hieronder zullen presenteren.

Meer laden of planken?

Afhankelijk van wie de kamer zal gebruiken, kunnen lades belangrijker zijn dan rekken. 
Meestal houden meisjes en vrouwen van meer lades om alles goed te organiseren, en mannen en jongens hebben liever een blik op alles zonder dat ze lades hoeven te openen. Dit is echter geen regel. Vraag wie wat hij wil gebruiken.

Schuifdeuren?

Het grote voordeel van schuifdeuren is dat ze het mogelijk maken om meubels dichter bij de kasten te plaatsen, want omdat de deuren niet opengaan, worden ze niet geblokkeerd door andere delen van de omgeving.

In modules?

Kleerkasten in modules kunnen worden uitgebreid met soortgelijke stukken, zonder de harmonie van de decoratie te verbreken, als er meer ruimte nodig is voor de kleding.

Garderobe met ingebouwd bed

Om ruimte te winnen kan de kledingkast aan het bed worden “gelijmd”, zodat deze een centrale nis vormt waar hij past. Dit maakt het mogelijk om de andere muren van de kamer te gebruiken voor ander meubilair zoals een tv-paneel, bureau of dressoir.

Welk materiaal te gebruiken?

Het meest gebruikte materiaal voor kasten is hout. Maar let op: er zijn massief houten kasten, zwaarder, duurder en resistenter, en andere opties, in multiplex en andere soorten houten platen. Vergelijk het kostenvoordeel en zie welk materiaal ideaal is voor uw smaak en budget.

Zoals je hebt gezien, is het niet zo ingewikkeld om te weten hoe je de garderobe moet kiezen, je hoeft alleen maar duidelijk te definiëren wat je precies nodig hebt en te zoeken naar de beste prijzen.

Vorig bericht
Zo zorg je voor wellness in huis en krijg je jouw droomwoning
Volgend bericht
Opdekdeur met glas

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu