6 redenen waarom je moet kiezen voor een PVC vloer

Wonen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan zijn er verschillende soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Houd je van een authentieke en warme sfeer in je woonkamer? Dan is een echte massieve houten vloer een aanrader. Heb je een wat kleiner budget en ben je op zoek naar een vloer die zowel mooi als praktisch is? Dan zou je kunnen kiezen voor laminaat. Toch kiezen wij liever voor een derde optie: PVC. PVC vloeren worden steeds populairder en dat komt door de vele voordelen die ze bieden. In dit artikel geven wij je 6 redenen waarom een PVC vloer de beste keuze is.

1. Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Ten eerste heeft PVC een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het materiaal is een stuk beter van kwaliteit dan laminaat en daarnaast een stuk goedkoper dan hout. Met een PVC vloer heb je dus het beste van twee werelden.

2. Natuurlijke uitstraling

Veel mensen die kiezen voor een houten vloer doen dat vanwege de prachtige natuurlijke uitstraling die hout biedt. Als het daar om gaat kun je echter net zo goed voor een PVC vloer kiezen, aangezien het PVC van tegenwoordig nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden is.

3. In vele soorten en maten beschikbaar

PVC vloeren zijn in vele soorten, maten, kleuren en designs verkrijgbaar. Zo kun je altijd de gewenste uitstraling creëren in je woning. Of je nu een lichte of een donkere vloer wilt, een visgraat motief of een betonlook, met PVC is het allemaal mogelijk.

4. Gemakkelijk in onderhoud

Het onderhoud van een PVC vloer stelt maar relatief weinig voor. Ze zijn eenvoudig schoon te houden met een stofzuiger en een dweil.

5. Duurzaam en milieuvriendelijk

PVC vloeren zijn ook erg duurzame vloeren. Ze gaan tientallen jaren mee, onder meer omdat ze slijtvast en waterbestendig zijn. Op deze manier zijn ze ook goed voor het milieu, omdat je niet vaak een nieuwe hoeft te kopen.

6. Geschikt voor vloerverwarming

Heb je graag warme voeten, ook dan kun je gerust een PVC vloer kopen. Ze zijn namelijk prima te combineren met vloerverwarming. Dit komt doordat het dun materiaal is dat goed warmte geleidt.

Vorig bericht
De voordeligste in Tilburg voor de badkamer inrichting
Volgend bericht
Een mondkapje kopen: Dit kun je allemaal

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu